איזה יום, איזה יום: האם מיקרוסופט סגרה את מתכנני חלונות 7 בבית אח גדול משלה?

נו, איזה יום עשיר באירועים היה יום חמישי הזה, קצת לפני סוף השבוע. קשה היה מאוד לבחור מה היה חשוב יותר מכל. אפשר היה לבחור, למשל, את העליהום על דוב מורן ועל מודו שלו. זה התחיל כבר אתמול, זה המשיך היום, כשכל עיתון וכל אתר חשוב מוצא נקודת מבט חדשה ואיזה מישהו שיכתוב טור אישי על כמה שמורן שחצן, ובגלל זה מגיע לו. על כמה שהוא הרים את האף למעלה מדי, וכמה הפיטורים הם באשמתו וכדומה. לא משנה אם זה ניב ליליאן בטור אישי באתר הטוקבקים של המדינה, לא משנה אם זה גיא גרימלנד ופז וייסמן ב-The Marker שהלכו לתחקר את מורן מקרוב למה זה קרה אחרי שנכנסו שם גם בהליכי הפיטורים, אסף גלעד ומאיר אורבך מכלכליסט שסיפרו שהפיטורים הם בכלל הכנה לסבב גיוס כספים נוסף ועוד ועוד ועוד, כשלא מעטים מסביב נועצים שיניים בשיא הכיף במשהו שיכול להיות שבאמת יהפוך לגוויה. אני לא מכיר את מורן, לא פגשתי אותו אף פעם, ואני לא מכיר את אופיו. איני יודע אם הוא שחצן, וגם אם הוא כן, אני זוכר שרוב העיתונאים שעוסקים בתחום רצו אחריו יפה מאוד כשהוא הכריז לראשונה על המודו, כשכולם זוכרים היטב את מה שהוא עשה עם ה-Disk-on-Key. אני לא מבין את העליהום שיש עליו עכשיו, אבל מבחינתי, זה לא ממש אירוע היום. לפחות לא ה-אירוע.

אני גם לא חושב שהאירוע הכי חשוב של היום היה הפשרה בין אינטל ל-AMD, או ההפך. זה סתם גרם לי להצטער שאין לי אתר חדשות משל עצמי, כי אני חושב ששלחתי טוויט בעניין הרבה לפני כל האתרים האחרים ("אם אני לי, מי לי?", "יהללך זר, ולא, פיך"), אולי בגלל שאני בכלל קיבלתי את ההודעה לעיתונות מ-AMD דווקא ולא חיכיתי לאינטל? לא משנה… סתם אנקדוטה… הנקודה היא שלא ממש התרשמתי מכך ש-AMD תקבל 1.25 מיליארד דולר מאינטל וגם שההסכם הזה יביא לביטול כל המחלוקות המשפטיות בין שתי החברות, כלומר ש-AMD תסיר את כל התביעות שהיא מגישה בלי הפסקה נגד אינטל בכל מקום בעולם החל מ-2005 בבית משפט בדלוור. ולמה אני לא ממש מתרשם ומסרב להתרגש? כי לי היה ברור, ואני בטוח שגם להרבה מאוד אנשים בתחום, שמה ש-AMD מנסה כל הזמן זה להוציא כסף מאינטל בגין מכירות שהיא לכאורה הפסידה בגין שיטות המכירה האגרסיביות של אינטל, ויותר חשוב, מנסה לשמור על הסכמי הטכנולוגיה הצולבים בין שתי החברות שבעצם בכלל מאפשרים לה, וכנראה עכשיו גם ל-GlobalFoundries, לייצר מעבדים שמבוססים על x86. ובכל מקרה, זה הרי לא נגמר. הרי לא כל התביעות הן של AMD עצמה, כך שלאינטל צפויות עדיין בעיות בחזית הזו.

מה שהכי תפס את עיני היום זה דווקא קרקר-נגד-קרקר שהגיע לכותרות בדמות עימות כל מיקרוסופטי בין אחד שטוען שלמערכת ההפעלה של מקינטוש הייתה השפעה על תהליך ההכנה של חלונות 7 ובין הארגון שבאופן רשמי טוען שאין לו מושג, וכנראה כמעשה קרקר, ישלח את הבחור הביתה עם כבל מאריך. הכל התחיל בראיון שנתן סיימון אלדוס, מנהל קבוצת השותפים במיקרוסופט ל-PCR, אתר שמתעסק בערוצי מכירות, לגבי נקודת המבט החדשה של מיקרוסופט. הפסקה שעשתה את הרעש הייתה, בתקציר:

"הדבר המעניין הוא שחלונות 7 היא בעיקרון הגרסה הבאה של ויסטה… ראיתי כתבה לאחרונה שמתארת את חלונות 7 כויסטה על סטרואידים, ובכמה אופנים אתה בהחלט למצוא את הקשר הזה.אחד הדברים שאנשים אומרים הרבה מאוד פעמים על המקינטוש של אפל הוא שמערכת ההפעלה שלו פנטסטית, שהיא מאוד גרפית ומאוד קלה לשימוש. מה שניסינו לעשות עם חלונות 7 היא ליצור הקשה ומראה של מק במונחים גרפיים. שיפרנו באופן משמעותי את ממשק המשתמש הגרפי, אבל הוא עדיין בנוי על אותה ליבת ויסטה יציבה, שהיא הרבה יותר יציבה,מפלטפורמת המק הנוכחית, לדוגמה".

טראח, ברעיון קצר אחד לאתר אינטרנט שצרכנים בדרך כלל לא קוראים אותו, בא עובד בכיר למדי במיקרוסופט והורס מצע יחצנות שלם עם שני משפטים שמבוססים על שני מונחים שהם בדיוק מה שלא רוצים במיקרוסופט לשמוע: ויסטה ומקינטוש. אתרים כמו CrunchGear, TGDaily ואחרים הפכו את המשפטים האלה לחגיגה, ובצדק. שמניחים כזה סטייק עסיסי על השולחן הדבר היחיד שצריך לעשות הוא לתקוע בו סכין ומזלג. לא פלא שעד מהרה באה הכחשה נמרצת ואפילו אגרסיבית מצידה של מיקרוסופט. מנהלה התקשורת של מיקרוסופט, ברנדון לה-בלנאק, יצא בהכרזה משלו:

"ציטוט לא מדויק צף היום באינטרנט לגבי מקורות התכנון של חלונות 7 וכאילו ההרגשה והמראה שלו 'הושאלו' מ-Mac OS X… אני שונא לומר זאת על אחד משלנו, אבל ההערות הללו אינו מדויקות ונובעות מחוסר מידע".

ואני בכלל שואל, מה זאת אומרת שמקורות התכנון של חלונות 7 לא שאבו משהו מ-Mac OS X? האם יכול להיות שאלו שישבו ותכננו את חלונות 7 היו אנשים שהיו סגורים בבית 'האח הגדול' של מיקרוסופט במשך כמה שנים? הם בכלל לא ראו אף מחשב שהייתה מותקנת עליו מערכת ההפעלה הזו? הרי ברור שכן, והם גם בדקו אותה היטב מלפנים ומאחור, בדיוק כמו שאנשים אחרים ישבו עם הפצות שונות של לינוקס ובדקו אותן מכל הצדדים כדי לראות מה יש להם להציע. וחוץ מזה, אם תהליך התכנון של חלונות 7 היה מבוסס במידה רבה על מה שאנשים סיפרו שהם רוצים לראות, אז ברור שגם בדרך הזו 'חדרו' תכונות של מערכת ההפעלה המקינטושאית לחלונות 7, ואולי אפילו כל מיני דברים שמצאו אותם עד היום רק בקוד פתוח (כן, כן, עקיצה על Windows 7 USB/DVD Tool).

הרי זה אפילו תהליך טבעי. הרי אין כל ספק שאם משהו נראה טוב, ואפילו יותר טוב, אצל היריבה אז באופן טבעי יש נטייה לשכפל/לשעתק/להציג משהו דומה. רק מה, אסור לכבס כביסה כזו מחוץ לבית. זה יכול אפילו לעלות במקום העבודה.

הרי מספיק להביט על דפדפני האינטרנט הנוכחיים בשוק ולראות כיצד התהליך הזה בדיוק עובד… אם יודו בכך או לא, כולם מעתיקים מכולם, ובדרך גם מוסיפים מאפיינים ותכונות משלהם. ושוב, זה בסדר. אפילו בסדר גמור. זו דרכו של העולם.

תגובה אחת

  1. אתה שמעת מתישהו בשנים האחרונות נציג של אפל מדבר על השראה מהכיוון השני? איי דונט ט'ינק סו.
    לפני עשר שנים לא היית מוצא מקינטושאי אחד שלא יהלל ישבח ויקלס את המעבד של מוטורלה, והיום אופס, מק רץ על אינטל. זה כמובן לא הפריע למקהלת הצבועים לשיר שירי הלל על המעבר.
    יואסבי למק? חס וחלילה, רק פיירווייר.
    מערכת ההפעלה מושלמת, מה פתאום צריך להחליף אותה? אופס. היום גם מתגאים ביכולת של מק להריץ חלונות על מערכת מבוססת יוניקס.
    עכבר עם שני כפתורים? מה פתאום?! הכי טוב שיד אחת תהיה על העכבר והשניה על המקלדת. כמו בסימולטור טיסה – הכי נוח בעולם.
    שמת לב שלא כתבתי שום דבר על זירוקס, כן?
    אז כמובן שאתה צודק ברמה העקרונית, אבל בחברות שבהן האגו יותר גדול משווי החברה בחיים לא יודו באופן רשמי שמעתיקים כל הזמן אחד מהשני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *