תחרות כלבבי

רבותי, אני אוהב את מה שקורה כאן ממש מתחת לאף שלנו. מאוד אוהב. שמתם לב לתחרות? לעוצמה? לרצון העז של המשתתפות בתחרות? הרצון לתפוס נתח שוק זו על חשבון זה? אה, רגע, על מה אני מדבר כמובן… ובכן על שוק המעבדים, או יותר נכון המערכות על שבב, לשוק הטלפונים החכמים והטאבלטים. זה פשוט נדיר מה שקורה כאן, ורק מתי מעט אולי עוד זוכרים באיזו מגירה בתחתית מוחם שהייתה פעם תחרות גם בשוק המעבדים למחשבי ה-PC, ימים בהם אם אמרת AMD, סייריקס (Cyrix) ואפילו Via אף אחד לא הסתכל עליך המום. אבל הימים האלו בשוק המחשבים האישיים כבר עברו מזמן מזמן, אינטל חוגגת, AMD משתדלת, פחות או יותר, אבל זהו.

טוב לראות את המאבק הזה שהתעורר לו לפתע בשוק המעבדים לטלפונים. באמת טוב. זה רק יעשה לנו, הצרכנים שמחפשים עוד ועוד ועוד יכולות, יותר טוב.

זוכרים את תערוכות ה-Mobile Word Congress ו-CES האחרונות? זוכרים כמה חברות הציגו מעבדים/מערכות על שבב חדשות מתוצרתן, וכמה בלענו, לפחות הטכניים בינינו, כל מילה כתובה כדי לנסות להבין איזה מעבד טוב יותר? סמסונג (Samsung) הציגה את האוקטה (Octa) שלה רק כדי להשיק בסוף את ה-Galaxy SIV החדש שלה בעיקר, בינתיים לפחות, עם מעבדי ה-Snapdragon החדשים של קוואלקום (Qualcom). אפילו מארוול (Marwell) הציגה מעבד משלה, ואילו Nvidia הציגה גרסה של טגרה (Tegra) מהדור הרביעי עם תמיכה ב-LTE.

נכון שזה נשמע מרתק ומעניין? בהחלט שכן, בעיקר שכל המעבדים שהזכרנו לעיל מבוססים על טכנולוגיות שחברה אחת קטנה בשם ARM הוגה, מתכננת ומוכיחה יכולת ייצור. החברה הזו, שכמעט ולא הייתה מוכרת לצרכנים הסופיים בתקופה של ה-PC, ואפילו בתחילת דרכם של הטלפונים החכמים, הצליחה לעשות מה שלפני הרבה שנים AMD הצליחה לעשות, וזה לתת סטירת לחי לא קטנה לענקית ההיא, אינטל. למעשה, איך שלא נסתכל על זה, היא הפכה למלכת המעבדים/מערכות השבב של התחום הזה, זו שמספקת את הטכנולוגיה עליה רוב החברות המובילות בשוק הטלפונים החכמים והטאבלטים מבססות את המוצרים המנצחים שלהן, כולל אפל (Apple) כמובן. אנשים שלא הכירו כמעט את החברה ומוצריה, כולל כותב שורות אלו, מתעוררים מתוך שינה ויודעים מיד לומר איזה ליבות Cortex, וכמה, יש בכל מעבד שמוצע היום לתחום המתעורר הזה.

לא שצריך לרחם על אינטל. היא לא תהפוך מחר ענייה, ובטח לא מתקרבת אחת שתתקרב לפשיטת רגל. עדיין מוכרים הרבה מאוד מחשבי PC שם בחוץ. מיליונים על גבי מיליונים, ומכל מליון קצת יותר מ-750,000 מכילים מעבדים של אינטל. בנוסף, כמו שהגברת הזקנה הוכיחה כבר לפחות פעם אחת, היא יודעת ללמוד ולהתעשת מהר יחסית. יש לה גם מספיק מזומנים כדי להשקיע בתכנון ופיתוח מהירים יחסית.

לקח לה אולי זמן מה להבין ששוק הטלפונים והטאבלטים הופך למשהו רציני וכל כך גדול, אבל היא סוגרת את הפערים במהירות, תוך ניסיון אפילו להציע מוצרים שיובילו את השוק. המהירות בה הגיע מייצור של ליבות אטום ב-45 ננו-מטר לייצור ב-22 ננו-מטר פשוט מדהימה – היא אמורה לשחרר את המערכות על שבב  ה-Bay Trail כבר ברבעון השלישי של 2013, ואלו יהיו מערכות שבהחלט אמורות להיות לא פחות טובות, ואפילו טובות יותר, ממה שמציעות המתחרות כיום.

הבעיה שיכולה להיות לה היא מכירות, או יותר נכון שיווק. לך תשכנע חברות שכבר מבססות את המוצרים שלהן על ARM, שיש להן כבר ניסיון טוב גם בתוצאה הסופית, מכירות מכשירים בשוק הצרכני, להפוך את קווי הייצור שלהן.

אבל לנו זה לא אמור לשנות. ARM ושותפותיה יצטרכו להתחיל לקצר תהליכי פיתוח וייצור כדי לעמוד מול המתקפה של אינטל, והתוצאה הסופית עבורנו, כצרכנים ומשתמשים, תהיה רק מוצרים טובים יותר וגם עם תקווה שיהיו אולי גם קצת זולים יותר.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *