לכבוד חצי מיליארד משתמשים

רוצים אולי תשובה קטנה לשאלה מדוע יש לנו כל כך הרבה בעיות דווקא מול גולשים מטורקיה לאחרונה? כן, בגלל המשט, ברור, אבל בכל זאת, איך זה שהם מצליחים כל כך לגרום לנו לכאבי ראש כבדים כאלה? מבט קטן בנתוני הגלישה בפייסבוק (Facebook), שהגיעה לאחרונה לקו ה-500 מיליון משתמשים, יכול לספק אולי את ההסבר: אחרי ארצות הברית עם כ-126 מלליון משתמשים, בריטניה עם 26.5 מלליון משתמשים ואינדונזיה עם 26 מלליון משתמשים, נמצאת טורקיה עם 22.5 מלליון משתמשים בפייסבוק, לא פחות ולא יותר – הרבה יותר מאשר מדינות כמו צרפת (19 מלליון), איטליה (16.5 מלליון) וקנדה (15.5 מלליון). מה יכולים לעשות מולם 3,006,460 משתמשים ישראלים? להפעיל את הראש ולשמור על הסיסמאות, לא הרבה יותר, כנראה.

את הנתונים הללו אסף עיתון הגרדיאן (Guardian) האנגלי ופרסם בכתבה מיוחדת לפני מספר ימים כדי "לחגוג" את האירוע. עם זאת, למרות ההבדל המשמעותי במספר המשתמשים המוחלט עם קצת יותר מ-3 מיליון משתמשים, כאמור, היא נמצאת במקום טוב בטבלה ליד מדינות גדולות בהרבה, החל במדינות אירופאיות כמו בלגיה וכלה במדינת הענק הערבית מצרים.

אבל, כשבודקים את אחוז החדירה אין לישראל בכלל במה להתבייש. ההפך. אנחנו גבוה מאוד בצמרת: מקום שמיני עם 39.9% מכלל תושבי המדינה – כ-7.5 מליון. במקום הראשון, עם 49% חדירה מכלל האוכלוסייה נמצאת הונג קונג עם 3.4 מליון משתמשים מתוך כ-7 מליון אזרחים, קנדה במקום השני עם 45% ובריטניה עם 43% במקום השלישי.

רק עוד נתון אחד קטן לפני שמתרגשים מעוצמת הידע הזה: לא מדובר בנתונים מכל העולם, אלא בנתונים מ-61 מדינות בלבד.

רוצים עוד קצת נתונים על ישראל ופייסבוק? בבקשה. הפעם מהבלוג האישי של ניק בארצ'ר ראש מחלקת המדיה החברתית והחדשנות הדיגיטלית ב-ZenithOptimedia, חברת שירותי מדיה ויחצנות גדולה. ובכן, לפי פוסט שלו מתחילת החודש היו בישראל ב-1 ביולי 2008 רק, טוב יחסית רק, 591,900 משתמשי פייסבוק. שנה אחרי בדיוק כבר צמח המספר הזה ל-1,433,540 משתמשים, וכאמור השנה הוא כבר הגיע ל-3,006,460 משתמשים. כלומר מ-2009 ל-2010 מדובר בצמיחה של 109.7%, ועל פני שנתיים, מ-2008 ל-2010, מדובר בצמיחה של 407.9%. ולא בתחום הזה, של גידול באחוזים, אין לנו מה לחפש מול רבות מהמדינות בעולם.

את הנתונים האלה של הגרדיאן, דרך אגב, אסף רוס פרז, מנתח נתונים ב-Tableau – שהוא כלי להורדה בחינם שמאפשר להציג נתונים באופן ויזואלי תוך יצירת הקשרים בין מספר גרפים, והפך אותם לטבלה ויזואלית ואינטראקטיבית שתוכלו למצוא כאן. מה שאתם רואים בתמונה זה נתונים של אזור אסיה והמזרח התיכון בה ממוקמת ישראל, מבחינת מספר המשתמשים, במקום השני אחר מצרים, ומבחינת אחוזי חדירה, כאמור, במקום הראשון. בקרו שם אם בא לכם לשחק.

תגובה אחת

  1. זה לא מפליא, פייסבוק זו תופעה עולמית שהיום כבר נחה בכל מקום ובפיהם של כולם, אם מישהו חסר פייסבוק… הוא לא מתקיים בעולם האמיתי, הגלובליזציה לקחה אותנו למקומות חדשים מאז יציאתם של הרשתות החברתיות, ועוד יותר עמוק למחילת הארנב כאשר פייסבוק הושקה מאות מיליונים ברחבי העולם אל תוך עולם שלם של אינטרקציות בין אנושיות ואפליקציות כאלו ואחרות.

    גם הצד העיסקי והשיווקי של פייסבוק בשלבי הבשלה, והבהלה לפייסבוק החלה, כמו הבהלה לזהב. הבעיה היחידה עם כל התופעה הזו היא שאני לא באמת רואה מישהו יושב עם כרטיס אשראי שלוף בפייסבוק, כך שלקנות ולרכוש דברים שם.. אנחנו רחוקים מזה, מה שכן מבחינה שיווקית , חשיפה מקסימאלית אפשרית. תענוג אמיתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *