תפוצת האנדרואיד היא כנראה הסמל לכשל מערכתי של גוגל

הנתונים על הפילוג של גרסאות האנדרואיד השונות, בקרב המכשירים שפעילים בשוק ומריצים את מערכת ההפעלה של גוגל (Google), מוכרים היטב לכל מי שעוקב אחרי הענף, ובטח לעיתונאים שמדווחים על כך מדי חודש וחודשו. הנתונים של החודש, כמו בחודשים הקודמים, מצביעים באופן לא מפתיע שהגרסה החדשה, המכונה Oreo, עדיין לא ממש משמעותית, וזה הגיוני. אין עדיין מספיק מכשירים בשוק בהם מערכת ההפעלה הזו הותקנה כברירת מחדל, והחברות שמתכוונות לשדרג רק התחילו את בדיקות הבטה עבור המכשירים שיקבלו שדרוג.

אבל הבעיה היא לא Oreo (אוריאו), הבעיה היא Nougat (נוגט), הדור הקודם של מערכת ההפעלה, שמפוצלת בין שתי גרסאות למעשה. למה בעיה? כי למרות שעברה יותר משנה קצת יותר מ-20% בלבד ממכשירי האנדרואיד בשוק מריצים את גרסה 7, וליתר דיוק 20.6% , ויותר מכך, היא עדיין לא מדגדגת את הגרסאות הקודמות, 5 ו-6, על פיצוליהן – 27.2% ו-40.9% בהתאמה.

אתם יודעים מה, זו אינה בעיה, זה כישלון. אפילו מהדהד, לשיטת השדרוגים והגרסאות החדשות של מערכת ההפעלה של גוגל, ומכמה סיבות.

ראשית, למרות הערכות שונות, ואולי אפילו בניגוד מסוים להיגיון, המכירות של הטלפונים החכמים ממשיכות לעלות בכל שנה ובאופן משמעותי. אפשר להעריך שחלקם הגדול, בשנה האחרונה לפחות, כבר הגיעו עם אנדרואיד 7 ומעלה. מכיוון שהעליה של 7 חלשה יחסית, והירידה של הגרסאות האחרות מתונה מאוד, אפשר להעריך שהרבה מאוד מכשירים בשוק, ולמעשה רובם, לא זכו בכלל לאפשרות לשדרג לגרסה חדשה יותר.

ואפילו יותר מכך, יש הרגשה שהרבה יצרניות קטנות פשוט החליטו לוותר בכלל על שדרוג. זה לא משתלם להן להתאמץ בכלל, בכמויות שהן מוכרות, לבצע את הבדיקות ולתזמן את ההורדות של מערכת הפעלה חדשה. למעשה, יותר מכך, הרבה מבין היצרניות הללו, גם כיום, מוותרות על מערכת הפעלה חדשה ונשארות עם מרשמלו.

ביקור וחיפוש באתר מכירות סיני גדול כזה או אחר, יגלה שהרבה מאוד מבין המכשירים המוצעים בהם למכירה עדיין לא שמעו על נוגט. כמו בהיבטים אחרים של הטלפונים, גם לזה יש קהל, כי זה עושה את הייצור לזול יותר ואת המחיר הסופי לזול יותר, וכמו שיש אנשים שלא צריכים 4G בטלפון שלהם ויכולים להסתפק ב-3G, וכמו שיש כאלה שמספיק להם מסך קטן ו/או רזולוציה נמוכה, וכמו כאלה שלא ממש אכפת להם אם יש הרבה זיכרון אחסון או לא, ככה יש כאלה שממש לא אכפת להם איזו גרסה מערכת ההפעלה העיקר שהמכשיר יהיה זול ויעשה את העבודה שלו.

אז למה להתאמץ? אין אח גדול, אין שוטר רע שעושה נו נו נו, וגם אם כן, אין לו ממש שיניים, אז מה אכפת? ומה אכפת לרוב החברות שממהרות להוציא מכשירים לשוק אם יהיה עדכון לטלפון או לא? גם ככה הן יכולות להאשים את גוגל.

ועד כמה לרוב הציבור אכפת? תשאלו בן אדם מהרחוב האם המחשב שלו עודכן ל-Windows 10, והוא כנראה ידע. תשאלו אותו אם הטלפון שודרג לאנדרואיד 7, ויש סיכוי יותר מטוב שהוא יחייך במבוכה. ויותר מכך, עם כל הדיבורים סביב מכשירים עם מערכת הפעלה נקייה, כמה כאלה נמכרים לעומת מכשירים 'לא נקיים' בסופו של דבר?

לגוגל אין שליטה בנושא, וזה הכישלון שלה. היא לא מצליחה להעביר את השיפורים המוצעים בגרסאות החדשות לרוב המשתמשים שלה. היא צריכה לחשוב על דרך חדשה לעשות את זה, למרות שאף אחד לא ממש יציק לה בנושא, כי ככה רובנו: בולעים את מה שנותנים לנו לאכול.

תגובה אחת

  1. לא הבנתי מהי הטענה כלפי גוגל. היא מייצרת מכשירים עם גרסת אנדרואיד נקיה שמתעדכנים במהירות. יש לך דגם בכ200$, כ400$, כ650$ וכ950$ ואלו רק העדכניים, יש לך באמצע את הפיקסלים הקודמים.
    ועוד לא דיברנו על מכשירים כמו סדרת הנוקיה החדשה והessentialשכבר עולה 450$, עם אנדרואיד שהיא כמעט סטוק לחלוטין וכנראה תתעדכן די בזריזות. גם לנובו עוברת לסטוק אאל"ט.

    מכאן, זה מתפצל, כל חב' והתעדוף שלה. אבל אף אחד לא מכריח לקוחות לרכוש מכשיר מסוים. אם רכשת מכשיר IOS או WP ז"ל, לא היתה לך ברירה- זו המע' ואיתה ולו"ז נעדכונים שלה אתה חייב להתמודד. פה יש לך טווח *עצום* של מחירים וגישות. רוצה עדכונים מהירים? רכוש מכשיר בהתאם. מעדיף משהו אחר עפ"נ זה? לא חסר ממה לבחור.

    אסון גדול אין כאן, רק לקוחות לא חכמים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *