מבחן השטח: קוואלקום שולטת בגדול בהיבט הדגמים

הרבה מילים נשפכו פה על מצבה של קוואלקום (Qualcomm) לאחרונה, ועל כך שהחברה מאוד מצפה להצלחה של מעבד הדור הבא שלה, ה-Snaspdragon 820, וזאת לאור העובדה שלא עמדה בציפיות של עצמה למכירות של ה-Snaspdragon 810 הבעייתי. רק היום שוב התברר שלמרות הכל יש שוב בעיית התחממות יתר של המעבד, והפעם בתוך ה-Xperia Z5 Compact החדש, אותה בעיה שגרמה לכך שסמסונג (Samsung) התרחקה ממנו כמו מאש. תרתי משמע.

אז אמרתי לעצמי, למה שלא תבדוק בשטח מה קורה? קח תקופת זמן ותבדוק איך זה בא לידי ביטוי. אז פתחתי את Phone Arena בדף המכשירים החדשים והתחלתי לספור את הדגמים עליהם הוכרז בתקופה האחרונה, או יותר נכון, החל מה-1 ביולי וצפונה, עד לתחילת אוקטובר. אז נכון שלא מדובר בכמויות, אבל התוצאה החד משמעית היא שבהיבט של מספר הדגמים שהוכרזו קוואלקום מנצחת בגדול, אבל יותר בזכות מעבדי הביניים ומטה שלה, ובעיקר ה-Snapdragon 615 וב-Snapdragon 410. זהו כמובן אינו סקר מקצועי, ואני בטוח שיש כמה חברות סיניות, לפחות, שהמכשירים שלהן לא מופיעים ברשימה של Phone Arena, אבל התמונה כל כך חד משמעית, שאפשר לקבוע מסקנות.

ובכן, בתקופה הזו הכריזו החברות השונות על כ-60 מכשירים שמבוססים על אנדרואיד של גוגל (Google). כן, יצא עגול אבל היו כמה השמטות בדרך של מכשירים שהמעבד שלהם לא הופיעו במלואו בתצורה, וכן כאלה שלא בדיוק הבנתי מה ההבדל בדגם שלהם לעומת אחר, אבל מדובר במכשירים בודדים. מבין ה-60 הללו 40 היו מבוססים על המערכות על שבב של קוואלקום, או 67%. שלא במפתיע רוב המערכות האחרות רשומות על שמה של מדיה-טק (MediaTek), ובסך הכל 15 במספר. סמסונג הכריזה בתקופה הזו על שלושה מכשירים בלבד, וזה מעט יחסית לחברה הדרום קוריאנית הזו, ואחד מהם מגיע עם ה-Snapdragon 615. מעבד העילית הנוכחי שלה, Exynos 7420 זכה בכל זאת לשלוש הופעות וזאת בזכות ה-Pro 5 החדש של מייזו (Meizu). ל-HiSilicon יש הופעה אחת עם ה-Kirin 935 שמצא בתוך ה-Mate S החדש, וגם לאינטל (Intel) עם דגם מסוים של ה-Asus ZenPhone 2.

LG-G4-Beat_Range

ה-Snapdragon 615 מוביל את הטבלה הפנימית של המערכות מבית קוואלקום עם 11 מכשירים. הבולטים ביניהם: LG G4 Beat, ה-Moto X Play של מוטורולה (Motorola) וה-Vibe P1 של לנובו (Lenovo). ה-410 רשם לעצמו בתקופה הזו 10 דגמים. הבולטים ביניהם: Moto G בגרסת 2015, ה-Zenfone 2 של אסוס (Asus) בגרסה שמכונה Laser, וה-Redmi 2 Prime של שאומי (Xiaomi). ה-810 רשם 8 דגמים שאת רובם אתם מכירים היטב, כולל ה-Nexus 6P וה-OnePlus 2, ואילו ה-808 רשם 6 דגמים, שאת הבולטים ביניהם תוכלו למצוא כאן. ה-210, שמיועד לשוק הבינוני ומטה, רשם 6 דגמים.

המערכת על שבב הבולטת ביותר של מדיה-טק בתקופה הזו, וכאמור מדובר על מכשירים שהוכרזו (לפחות) ולא על כאלה שיש כוונה להכריז עליהם בקרוב, הייתה ה-MT6735 שרשמה לעצמה 7 דגמים. ה-Blade V6 הוא אולי היחיד שבולט ברשימה הקצרה הזו.

מה שמעניין לגלות הוא שכמעט אף חברה, להוציא אולי מוטורולה שמכשיריה בתקופה הזו יצאו כולם עם מעבדי קוואלקום, אינה מתחייבת לחברה אחת בלבד. סמסונג אמנם ויתרה על ה-Snapdragon 810, אבל בחרה ב-615 עבור ה-Galaxy A8. לנובו משחקת על כל החזיתות, ואפילו באותה סדרה – ה-Vibe P1m מבוסס על מדיה-טק ואילו ה-Vibe S1 מבוסס על Snapdragon – והופתעתי לגלות שיש Zenfone של מבוסס על מעבד של אינטל. אבל וואווי לא נאמנה רק למעבדים של HiSilicon: גם ה-G8 שלה מבוסס על ה-Snapdragon 615.

הבעיה של קוואלקום היא פשוטה: אם בעיית ההתחממות תחזור ב-820, היא תגלה שלמדיה-טק יש הפעם תשובה גם בקצה הגבוה של השוק, ויכול להיות שהיא תגלה בנוסף שה-Pro 5 של מייזו הוא רק הסנונית הראשונה של מעבדי סמסונג מחוץ למכשירים שלה עצמה, וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון שלמעבדי ה-Atom החדשים באמת יש כבר מה להציע מבחינת ביצועים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *