בשוק SoC כה צפוף, מישהו היה צריך לשלם את המחיר

tegra-4

רב מספר יצרניות המערכות על שבב. אולי לא כחול בחוף הים, ובטח לא כמספר הכוכבים בשמיים, אבל רב בהחלט. חלק מצליחות יותר, חלק מצליחות פחות, ובשוק מיום ליום נהיה יותר צפוף. קוואלקום (Qualcomm), סמסונג (Samsung), מדיה-טק (MediaTek), חברת הבת של וואווי (Huawei) שמייצרת מעבדים רק בשבילה (HiSignal), אול-ווינר (AllWinner) ועוד. באמת שלא חסר.

לא. לא טעיתי. לא שכחתי את Nvidia. היא כבר לא ברשימה. המנכ"ל שלה, ג'ן-סון הואנג, הודה בעדינות שהחברה החליטה לצאת מהמשחק הזה, ולהתמקד במה שהיא עושה טוב באמת: לייצר שבבים גרפיים חזקים, ולנסות להחדירם כאלה למערכות על שבב של חברות אחרות. מערכות על שבב שלמות מבית Nvidia? כנראה שלא נראה כבר.

הסיבה? בשוק כל כך צפוף, מישהו צריך לשלם את המחיר. אפשר להצליח בשוק הזה כיצרן קטן שמספק מוצרים ממש זולים לשוק הנמוך, אפשר להצליח בשוק הזה אם אתה מייצר מערכות על שבב מאוד מאוד חזקות שכולם רוצים לטלפונים הכי יקרים שלהם, ואפשר להצליח בשוק הזה אם אתה מייצר את המערכות בשביל עצמך, וכאן אפשר להזכיר את אפל (Apple) כמובן.

אי אפשר להצליח בשוק הזה אם המערכת על שבב שאתה מציע לא זולה, מצד אחד, ומצד שני הביצועים שלה בעייתיים. במה הכוונה שלי בבעייתיים? אי אפשר לומר שמבחינה טכנולוגית מערכות הטגרה (Tegra) של Nvidia אינן טובות בהיבט של הביצועים. אתם יודעים מה, אם תעקבו אחרי מבחני הביצועים של המערכות הללו, תגלו שהן כוכבות (הנה דוגמית).

אבל, הן כוכבות רק כשהן עובדות במה שמכונה Full Throtle, כשהדוושה לחוצה לרצפה, וזה לא מספיק טוב, כי במצב הזה הן מתחממות והן צורכות הרבה מאוד אנרגיה. שילוב של התחממות וצריכת אנרגיה גבוהה זה לא משהו שיצרניות טלפונים חכמים וטאבלטים רוצות לראות במכשירים שלהן שנבדקים, ובצדק, גם בזמן העבודה שלהם. בעקבות כך, גם אלה שכבר שילבו את המערכות על שבב של Nvidia במכשירים שלהן בדרך כלל קצת חנקו אותן ולא נתנו להן לעבוד במלוא היכולת.

ורוב היצרניות, כשהבינו זאת, החליטו ללכת על מוצרים יותר טובים מבחינת השילוב של כוח וצריכת אנרגיה, או על מוצרים זולים יותר שהתמורה שלהם יחסית גבוהה. התוצאה: Nvidia לא הצליחה למכור את ה-Tegra שלה. במצב כזה באמת שאין לה מה לחפש, והשוק הראה לה את הדרך הנכונה: לסגת ולומר שלום.

את אינטל (Intel) לא שכחתי ברשימה. למעשה עד לאחרונה המצב שלה היה גם כן קשה, בהיבט של מכירות מערכולת על שבב לתחום הנייד, אבל ההתאוששות שלה בשוק הזה מתחילה, כך נראה. טושיבה (Toshiba), לדוגמה, שחררה ממש זה עתה בבת אחת שלושה טאבלטים שמבוססים על מערכת ה-Bay Trail-T, לחלונות ולאנדרואיד כאחד. מצד שני החברה גם מבצעת כמה מהלכים עסקיים נכונים, כמו למשל שיתוף הפעולה החדש עם רוקצ'יפ (Rockchip) לייצור מוצרים זולים תחת השם של אינטל. אם זה לא יצליח, אולי בשנה הבאה, יהיה פוסט אחר תחת כותרת דומה, אבל בינתיים היא עוד רחוקה מהמצב של Nvidia.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *