מיקרוסופט על פודיום המנצחים

איך שלא הופכים את האירוע שמיקרוסופט (Microsoft) ערכה להצגת מכשיריה החדשים, Windows 10 Devices, מדובר באחד האירועים המרשימים שערכה איזושהי חברה בתקופה האחרונה, אם לא לאורך כל 2015. זו הייתה יותר מתצוגת כוח, זו הייתה תצוגת תכלית, אירוע בו היא הצליחה להראות אולי בפעם הראשונה את החזון שלה לגבי מערכת הפעלה שעובדת ומתפקדת בכל היבט של החיים של החיים הדיגיטליים שלנו, כשככה, בדרך, היא גם מציעה מכשירים שעל פניהם נראים מרשימים ביותר ועם יכולת להתמודד עם כל הכוכבים הגדולים ובכל תחום – מחשבים, טאבלטים, טלפונים, קונסולות משחק, רצועות חכמות ומכשירי תלת-ממד.

זה היה אפילו, אם תרצו, עוד ניצחון קטן של סאטיה נאדלה המנכ"ל החדש – טוב כבר לא כל כך חדש. הוא עושה, כך נראה, טוב למיקרוסופט. הפתיחות מצד אחד, עם ערימה של אפליקציות חדשות שמתאימות גם לאנדרואיד ול-iOS, ומצד שני ההתמקדות ב-Windows 10 כמערכת הפעלה היקפית, מתחילים להביא לתוצאות מרשימות והתצוגה מאתמול היא רק אחת מהן.

אני בטוח שהרבה מאוד אנשים ראו את המחשב הנייד החדש והמאוד מפתיע והתלהבו. אפילו מאוד. ה-Surface Book מעוצב היטב ובאופן ייחודי מאוד, מציע תצורה גבוהה מאוד, ומיישר קו עם מגמת מחשבי ה-2-ב-1 שהולכת ומתגברת, והוא עושה זאת תוך הצעת מסך בגודל נוח וברזולוציה פשוט מטורפת.

יחד עם הטאבלט החדש של החברה, ה-Surface Pro 4 – שמציע אף הוא רזולוציה מאוד גבוהה – ועם החידושים המרשימים בעט האלקטרונית, מראה מיקרוסופט שהיא כבר בגדר מכל מלמדי השכלתי, ויש לה מה להציע בפני עצמה בטח לשוק הגבוה, ובמיוחד, לשוק העסקי. זה שבדרך גם יש מעין תחייה קלילה ל-Wintel בתחום המחשבים והטאבלטים, מונח שחשבנו שאבד ומצביע על השילוב בין מערכת ההפעלה של מיקרוסופט למעבדים של אינטל (Intel), בטח לא מזיק לשתי החברות: מעבדים חזקים יותר תורמים לא רע בכלל לביצועים של מערכת ההפעלה.

הנייד הראשון של מיקרוסופט. מרשים ביותר
הנייד הראשון של מיקרוסופט. מרשים ביותר

גם הטלפונים החדשים מראים עד כמה החברה התקדמה. מבלי להתייחס לנושא של מערכת ההפעלה, מבחינת תצורה הם לא נופלים משום מכשיר דגל של אף חברה, והם בקלות יכולים להשתחל לצמרת הגבוהה. אם כן מתייחסים למערכת ההפעלה, אי אפשר שלא להסתקרן ואפילו להתרשם מאוד מ-Continuum, אחת התכונות הכי מרשימות שיש: פשוט לקחת את הטלפון, לחבר לו מקלדת, עכבר ומסך ולהמשיך לעבוד, כשהאפליקציות הראשיות יודעות להתאים את עצמן למסך הגדול/הקטן לפי הצורך. אם זה יעבוד היטב, עבור לא מעט אנשי עסקים זה יוכל לפתור את הצורך ממחשב שולחני. וזה עוד לפני שמוסיפים לתמונה את Office.

אני מגזים? אולי. אבל אזכיר כאן שבזמנו ניסתה קנוניקל (Canonical) להציע מכשיר מבוסס אובנטו (Ubuntu) שיעשה בדיוק את הדבר הזה: מערכת הפעלה שולחנית עם חיבור מסך ואביזרים חיצוניים, ובכל מקרה אחר, מכשיר טלפון עם מערכת מותאמת. זה לא ממש הצליח להם, אבל למיקרוסופט, על פניו, זה כן.

הצגת יכולת מרשימה נוספת הייתה כשעל הבמה הוצגה Hololens, מערכת ללבישה על הראש שמספקת יכולת מציאות רבודה מרשימות ביותר. זה אולי לא נותן כרגע היבט עסקי אלא יותר משחקי, אבל מדובר בהצצה מרשימה אל העתיד בתחום הזה, וכנראה גם מעבר. כן, פתאום סרטים שהציגו ארכיבים וירטואליים כבר לא נראים כל כך מדע בדיוני, וכן כמובן שאני מתכוון ל-'דוח מיוחד'.

בשורה התחתונה השאלה עכשיו היא האם מיקרוסופט חזרה למרכז הזירה? כן ובגדול, אבל אני לא חושב שהיא מתכוונת לעצור שם. היא רוצה להפוך שוב לחברה שמשפיעה הכי הרבה על שוק המחשוב באופן כללי, מעמד 'שנגנב' ממנה על ידי גוגל (Google) גם בגלל חוסר ההצלחה של מיקרוסופט בעבר הלא רחוק להפוך לחברה גמישה שמגיבה מהר לדרישות השוק. הפגם הזה כבר מאחוריה, עכשיו היא כבר תוקפת רעבה מאוד מלמטה.

 

פורסם לראשונה בפורטל של אנשים ומחשבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *