אז ה-Android לא מתאים לטאבלטים?

האמת היא שעד לפני כמה ימים לא ממש ידעתי מי זה הוגו באררה. אם הייתי יודע יכול להיות שהייתי פונה אליו ישירות עם השאלה ששאלתי לא מזמן: "אנדרואיד (Android) זה טוב לנטבוקים?"

באררה, כך התברר לי לאחרונה, ואני אפילו לא מחשיב את זה למינוס בידע האישי הכולל שלי, הוא מנהל קבוצת מוצרי הניידות בגוגל (Google). ממש לפני כמה ימים הוא התראיין לאתר הבריטי techradar.com ושם הוא טען שהאנדרואיד, גם בגרסתה החדשה 2.2, עדיין אינה מוכנה לשימוש במחשבי הטאבלט (אני מצטער על השימוש במילה הנוראה הזו, אבל מישהו יכול להמציא מילה שמתאימה למחשבים האלה? הרי "מחשב לוח" כבר תפוס מזמן). מכאן נגזר, שאם מערכת ההפעלה הזו אינה שמישה למחשבים עם מסך מגע, אין לה שום סיבה להתאים למחשבים עם מסך רגיל בגודל 10.1 אינץ'. למה? כי ההבדל היחיד הוא המגע, ומה שאפשר לעשות עם האצבע באחד, עושים בעכבר באחר.

ואז בעצם הבנתי. אחת התהיות שלי בסקירת האנדרואיד שביצעתי בטאבלט לאחרונה הייתה היכן הקישור ל-Android Market, שוק היישומים של מערכת ההפעלה הזו. ובכן. אין קישור, ולא יהיה בקרוב. ויותר מכך, לפי באררה:

"אם תרצו את שוק היישומים של אנדרואיד בפלטפורמה הזו, היישומים פשוט לא יעבדו. פרויו (Froyo – אנדרואיד 2.2) פשוט אינה מתוכננת לעבוד בגורם הצורה הזה.

"אנחנו רוצים להיות בטוחים שאנחנו ניצור מנגנון הפצת יישומים עבור שוק היישומים של אנדרואיד כדי להבטיח שלמשתמשים שלנו תהיה חוויה נכונה".

אני מכיר חברה אחת שבכיריה מתגלגלים מצחוק עכשיו. מה שבאררה אומר זה שלמרות שגוגל ידעה שחברות רבות מתכוננות להשתמש באנדרואיד למחשבי טאבלט, ובעיקר עם פרויו, היא לא עשתה מה שהיא הייתה צריכה לעשות וזה לדחוף כותבי יישומים להתחיל לכתוב יישומים לגודל של מסכים גדולים עם מגע, או לפחות להתחיל לבצע התאמות של יישומים קיימים – והיא הייתה צריכה לעשות את זה מזמן.

האם מישהו ראה הבדל בעת השקת ה-iPad בין גרסת מערכת ההפעלה שלו לבין זו של ה-iPhone? ברור שלא, זו הייתה בדיוק אותה מערכת הפעלה. אפשר לומר הרבה דברים בגנותם של אנשי אפל (Apple), אבל אין ספק שהם מכירים היטב את עבודת השיווק. ביום שה-iPad התחיל להימכר כבר היו בשוק מספיק יישומים שהתאימו לו, ואפילו משחקים כבדים!

אז נכון, לאפל אולי יש אינטרס גדול יותר לקדם מוצר שהיא גם מוכרת, בעוד שגוגל "רק" תומכת במערכת ההפעלה, אבל אני לא מבין: גוגל לא רוצה שישתמשו באנדרואיד למחשבי לוח? אולי היא רוצה להשאיר את השטח פתוח למחשבים שמבוססים על חלונות 7 של מיקרוסופט (Microsoft)? אני יכול להבטיח לכם שבמקרה המסוים הזה לא תהיה בעיה של התאמת יישומים…

השימוש באנדרואיד 2.2 מתפתח במהירות

ובשולי הדברים: באתר המפתחים של אנדרואיד מבצעים מעקב די קבוע אחר הגרסאות של אנדרואיד שמשמשות את המכשירים שיוצרים קשר עם Android Market (וברור שלא טאבלטים, כאמור לעיל). בכל שבועיים הם יוצרים נקודת ספירה ובודקים את החלוקה באחוזים.

לפי נקודת הבדיקה האחרונה, שהתרשים שלה מוצג מעל, החלק של גרסה 2.2 במכשירים שפועלים בסביבת מערכת ההפעלה הזו כבר עומד על 28.7%. גרסה 2.1 עדיין שולטת עם 41.7%, אבל הפער הולך ומצטמצם. מעניין גם לראות שלגרסאות ישנות הרבה יותר יש עדיין משתמשים לא מעטים: גרסה 1.5 עומדת עם 12% וגרסה 1.6 הגיעה ל-17.5%. זה אומר שלמפתחים כדאי לחשוב על המשתמשים "הישנים"?

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *