כש-NVIDIA מכסחת את הצורה ל-AMD

השקת מעבדי ה-Core מהדור השמיני החדשים של אינטל (Intel), מעבדי Coffee Lake עתירי עוצמה לשוק הנייד ולנייח כאחד, הייתה מרשימה לפחות על הנייר. זו הייתה, יותר מהכל, סוג של קריאת תיגר מול AMD בפרט והשוק בכלל, במיוחד בהיבט של המעבדים המיועדים לשוק המחשבים הניידים בו לאינטל יש עדיין על פניו שליטה ללא עוררין. אבל היה להשקה הזה עוד היבט אחד: בגל ההכרזות של המחשבים החדשים שהגיע לאחר ההכרזה של אינטל, בלטה עד כאב או שמחה העובדה ש-NVIDIA חוגגת על חשבון AMD בהיבט של כרטיסי התצוגה ברמה שאינטל רק יכולה לחלום עליה כיום בשוק המעבדים.

זה כמובן בא לידי ביטוי במיוחד במחשבים הניידים המיועדים למשחקים, פעם מוצר די שולי בפורטפוליו של יצרניות המחשבים, כיום אחד ההיבטים הכי חזקים שלהן. אסוס (Asus) הכריזה על ROG G730 שבליבו GeForce GTX 20180, אחריה הגיעה סמסונג (Samsung) עם Notebook Odyssey Z שאותו היא מציעה עם GeForce GTX 1060 Max-P, ואז הגיע תורה של אייסר (Acer) ששילבה כרטיס GeForce GTX 1050 Ti ב-Nitro 5 החדש שלה. ולא לשכוח שגם msi הסתערה על השוק עם מחשבי ה-Titan המחודשים שלה שכולם מוצעים עם כרטיסים של NVIDIA, וגם גיגה-בייט (Gigabyte) עדכנה את קו מחשבי ה-Aero שלה ושילבה בהם כרטיסים מסדרת ה-GTX 10xx, וזה ממש בלי לחפש יותר מדי – הרשימה עוד ארוכה, וכמו שאתם רואים עוד חסרים בה כמה שמות של יצרניות גדולות בתעשייה.

זה לא ניצחון בנוק-אאוט, זה יותר נכון נראה ממש לא כוחות. זה כמובן לא אומר כלום על שוק המחשבים הנייחים, שהחברות מציעות או מרכיבים לבד, וזה לא אומר כמובן גם כלום על שוק כרטיסי התצוגה בכלל, אבל תסכימו איתי שאם יתגלה שהתמונה לא ממש שונה, אף אחד לא ממש יופתע. לא ברור לי מדוע יש עדיפות כזו גורפת בין היצרניות לכרטיסי התצוגה של NVIDIA. האם זו שאלה של יכולות בלבד? האם זה שאלה של שיווק נכון לערוצים של החברה?

אין לי ספק שיש דברים מאחורי הקלעים שמשפיעים ואנחנו לא לגמרי מודעים אליהן, אבל אמירה כזו חדה בשוק הטכנולוגי אין לה כרגע אח ורע – לדעתי היא אפילו חזקה יותר מהשליטה של קוואלקום (Qualcomm) בתחום של המערכות על שבב לשוק הטלפונים. בעצם ברור שכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *