זכוכית שבורה

זכוכית שבורה: בום, טרח ופיצוץ ואז עוד אחד

בית קפה קטן, יותר נכון פיצריה, אותו השולחן, המנה כבר הוגשה ואז זה קרה: הטלפון החדש שקיבלתי לסקירה החליק מעשה שטן מהכיס אל הרצפה. גובה של כסא נצרים, נפילה ראשונה של המכשיר אי פעם – אני זה שפתח את הקופסה.

תחושת הרווחה אחרי בדיקת המסך וההבנה שהוא עובד בסדר התחלפה בדיכאון מהיר עם הסיבוב לגב: הזכוכית התנפצה במקצת למטה. לא נורא? נקודת השקפה. אני כותב עוד לפני הדיווח ליח"ץ. אין שום בעיה בתפקוד הטלפון אחרי הנפילה, אבל טלפון חדש, וגם אם הוא לא שלי, מעצבן מאוד.

רבע שעה עברה, אותו השולחן, המנה כבר אכולה למחצה ועוד בום וטרח אחד, הפעם מהצד השני של השולחן מאותו גובה של כסא, טלפון אישי, iPhone 11 Pro חדש. נפילה ראשונה, הכל טוב מקדימה, הזכוכית מאחור התנפצה בצורה רצינית ובולטת יותר. עוד לא הספיק לקנות כיסוי וכבר הצבע האדום המבהיק נקרע בפס בולט וארוך עם ניצנים לאורכו של זכוכית שבורה.

איפה איפה איפה הכיסוי?

כבר כתבתי פעם, ולצערי אני חוזר על זה שוב. אם מספיקה נפילה אחת כדי לגרום נזק לטלפון, אז מה בדיוק הפואנטה? מדוע הדבר הראשון שאני צריך לעשות עם טלפון חדש זה לרכוש עבורו כיסוי סיליקון, לפחות, וזכוכית הגנה? וכסוקר, אם הקופסה מגיעה בלי כיסוי מינימלי, מה אני אמור לעשות? תאונות קורות, וזכוכית שבורה כבר מזמן הפכה לתעשייה.

אם לא קונים כיסוי, זכוכית שבורה זו שאלה של זמן. כן קונים, אז נהנות יצרניות הסיליקון ושאר ההגנות הדומות נגד זכוכית שבורה.

אז מה שווה העיצוב אני שוב שואל? לא עדיפה הפונקציונליות? ואיך בדיוק הטלפונים עוברים מבדקים אם מספיקה נפילה אחת כדי שהזכוכית תתנפץ, ובמקרה הנוכחי עוד פעמיים בהפרש זמן כל כך קצר.

באופן מוזר ביומיים אחרי שזה קרה אני נתקל רבות בטלפונים עם זכוכית שבורה, כולל כאלה שמגיעים עם זכוכית הגנה משובצת מראש. מתברר שאנשים לא ממהרים לתקן או להחליף כל עוד זה לא מפריע לשימוש בטלפון. זה מעצבן וגורם להרגשה לא נעימה, ואפילו להרגשה של אשמה, אבל מתרגלים גם לזה. כן, אפילו אם פתאום מצלמת הסלפי כבר לא ממש עובדת כמו שצריך.

למי יש הרגשה שקצת, אולי טיפה, עובדים עלינו?

קרדיט תמונה: צבי קצבורג

4 תגובות

  1. לא קורה תמיד, ולמוד ניסיון אני
    …פשוט
    קונה את המכשיר עם כיסוי (נרתיק..) תואם שמוכיח את עצמו בנפילות
    מה גם שעולה בכלום כסף תמיד שווה

    1. לצערי כבר הוכח שלפעמים גם כיסויי הסיליקון לא עוזרים… וגם זכוכיות מגן. הרי מדובר במקרה הנוכחי כמו שרואים בתמונה בהתנפצות של זכוכית ההגנה עצמה… זה אפילו מצחיק במידה מסוימת. ועוד משהו: עבור הרבה מאוד מכשירים הכיסויים בארץ יקרים מדי

    2. ראבאק… מתגעגע לימים של הנוקיה 1010 ו 2020.
      פעם אחד החליק לי מגובה ראש (החזקתי עם הכתף לראש) ונפל לרצפה והחליק בדיוק אל גרם מדרגות ששם נפל לכל אורך 10 מדרגות וקיבל מכות מכל זווית אפשרית עד שהגיע למדרכה בתחתית שהייתה מסוג כזה של אספלט כביש.

      אפילו
      לא
      שריטה
      אחת.

      פעם בנו מכשירים שיחזיקו מעמד.

      כן, מבין שהיום במכשירים יש פי מיליון רכיבים זעירים ורגישים שלא היו פעם, אבל ראבאק, זה כלכך שקוף שהמטרה היא שהצרכנים יחליפו מכשיר כל שנתיים ולא כל 5 שנים כמו פעם. לכן בונים אותם לפעמים בכוונה עם מתגי הרג, סוללות שלא מחזיקות הרבה סבבי הטענה, רגישויות ונקודות חולשה. כן סמסונג, אני מתסכל במיוחד עליכם עם המסך הקמור המפגר שלכם שגם ככה בקושי מורגש עם כל כיסויי המסך שעוטפים אותו היטב מהצדדים כי אחרת נקישה עם כפית בנקודת הכיפוף סודקת את המסך! ואתם ממשיכים עם זה דגם אחרי דגם!

      בקצרה, כמו שהמבוגרים אוהבים להגיד, היום פשוט לא בונים אותם כמו פעם….

  2. ממש כך! קניתי לפני כמה שנים טלפון יפה בסכום מכובד. ישר ציידתי אותו בכיסוי קשיח שהסתיר גם את העיצוב, גם את הגזרה וגם הוסיף למשקל. לאחר כמה זמן הזמנתי לו כיסוי מדליק באינטרנט (פעם ראשונה ויחידה שהזנתי כיסוי). עוד באותו היום הטלפון נפל והחלק האחורי נשבר לגמרי. ישר חזרתי לכיסוי הגדול הישן ותהיתי (כמוך) למה טורחים לעצב טלפונים יפים כשהם בסוף מוסתרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *