מרכיבים סינים בע"מ

אני לא חושב שאני מחדש למישהו כשאני מספר שגם כשאתם רוכשים מוצרים שלכאורה נוצרו במדינות מערבית, ובעיקר ארצות הברית, ככל הנראה הם יוצרו בעיקר – אם לא לחלוטין – בסין. למעשה, אם חושבים על זה, רוב היצרניות הגדולות, כולל אפל (Apple) כמובן עושות את זה. לפחות יצרנית הטלפונים BLU האמריקאית היא אחת מהבודדות, אם לא הממש יחידות, שמודה בכך בפה מלא וכותבת על מכשיריה: "תוכנן בארצות הברית, יוצר בסין".

עם זאת, לעיתים רחוקות מקבלים הצצה של ממש מאחורי הקלעים וחושפים עד כמה הייצור מצד אחד מאוד סיני, ומצד שני מאוד מבוזר.

ידיעה באתר הסיני DigiTimes, אתר שמתמחה בשוק יצרניות הטכנולוגיה הסיניות ובנעשה מאחורי הקלעים, חשף השבוע, כבדרך אגב, את הנושא כשפירט בידיעה על ה-Surface העתידיים של מיקרוסופט (Microsoft), את שמות החברות שאחראיות לטאבלט 'הכל כך אמריקאי' הזה.

אז ככה, הטאבלט, בכללותו, מיוצר עם ידי חברה בשם Pegatron Technology. את המצלמות שמשובצות במכשיר מייצרות Largan Precision ו-Newmax, כשכל חברה כנראה אחראית לאחד הצדדים. את הגוף האחוד המיוצר מסגסוגת אלומיניום מספקת Ju Teng International. את אמצעי הקירור השונים המשולבים במכשיר מספקות גם כן שתי חברות:  Taisol Electronics ו-Chaun-Choung Technology. חוץ מזה יש עוד מספר חברות שמספקות שבבים שונים: ITE Tech, Realtek ו-Winbond.

כן, נכון, לא כל החברות סיניות, אבל הייצור הכולל של המכשיר, או אם תרצו ההרכבה הסופית, הוא בהחלט סיני. מרתק.

אני חושב שזו העובדה שגרמה לכך שהשוק הסיני עבר כזו שינוי בשנים האחרונות: מרוב הזמנות של יצרניות גדולות, הם הבינו שהם יכולים גם לבד, וכמו שמוכיחות לא מעט חברות סיניות, הן ממש לא נופלות מחברות מערביות, לפחות לא בתחום המחשוב.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *