השקת ה-iPhone 6, חידושים למי שמכיר רק את זה

שלום לכם חובבי אפל (Apple) ו-iPhone. התרגשתם בהשקה? הרגשתם שבאמת אתם חוזים בתחילתו של עידן חדש, שמה שהוצג בפניכם על הבמה הוא באמת פריצת דרך? אם אתם בעולם הפרטי שלכם בו לא קיים שום מכשיר טלפון אחר חוץ מה-iPhone, אז כנראה שאתם מהנהנים עכשיו שעיניכם מצועפות קלות, וזה אם אתם בארץ ולא בארצות הברית יושבים עם תרמוס באמצע תור ענק ומחכים לפתיחת החנויות, בודקים בשבע עיניים שאף אחד לא עוקף אתכם בטעות.

אבל קחו בבקשה צעד אחד אחורה ותנסו להסתכל על ההכרזה בהיבט הכללי של שוק הטלפונים. נסו להיות ישרים עם עצמכם ולהתעלם מכך שאתם לא מוכנים לקחת ליד אף מכשיר שאין עליו סמל של תפוח מאחורה, נסו להודות שמה שקורה כיום עם אפל זה שהיא רצה אחרי השוק, שהיא פועלת לפי תכתיבים ולא קובעת אותם.

אני כבר לא בטוח עד כמה סטיב ג'ובס מתהפך בקברו, ואני לא בטוח שטים קוק אשם. אם מישהו באמת אשם בכך שאפל כבר אינה זו שממציאה משהו וכולם רצים אחריה, זה השוק עצמו. עם כל כך הרבה חברות שפועלות בו, ולא משנה לצורך העניין באיזו מערכת הפעלה משתמשים, הסיכוי של חברה אחת לשלוט בשוק מבחינה טכנולוגית ועיצובית כאחד, כבר קלוש.

הקפיצה של אפל קדימה ממכשיר עם מסך בגודל 4 אינץ' למכשירים בגודל של 4.7 ו-5.5 אינץ' בוצעה כי החברה הרגישה שאין לה ברירה. זה לא ה-DNA האמיתי שלה. אם זה היה תלוי רק בה, כמו שזה היה פעם, כנראה שרק בעוד שנתיים היינו רואים מכשיר עם מסך בגודל 4.5 אינץ', וגם זה לכל היותר. באפל לא רואים בגודל מסך משאב אמיתי, ההפך, זה רק מסבך אותם.

הנה, בעוד בהכרזות האחרונות על מכשירי אנדרואיד שונים ומגוונים כבר הוצגו מכשירים עם מסכים ברזולוציה של 2K, באפל שיפרו את הרזולוציה באופן משמעותי למשהו מוזר שמתבטא ב-1,334 על 750 פיקסלים, עם צפיפות של 326 פיקסלים אינץ'. מה זה הדבר הזה? איך אפל מרשה לעצמה להישאר כל מרחוק כשכיום טלפוני אנדרואיד בינוניים יחסית מציעים רזולוציית FHD עם צפיפות של 440 פיקסלים ויותר? אז מה אם מדובר ברטינה? במונחים של תחום הטלפוניה זה כמעט ימי הביניים!

וגם 1 ג'יגה-בייט זיכרון עבודה. את כמות זיכרון העבודה הזו מוצאים כיום במכשירי אנדרואיד שעולים מחצית ופחות מה-iPhone החדש, כשכל מכשירי הדגל של החברות המתחרות מציעים 2 ג'יגה-בייט לפחות, ורבות כבר 3 ג'יגה-בייט. אי אפשר היה לפנק את המשתמשים המכורים בעוד קצת זיכרון? זה עד כדי כך היה פוגע ברווחים? וגם המעבד. אז הוא יותר טוב מקודמו וכך ובכך אחוזים, אבל שתי ליבות כשהאחרים מציעים מעבדי ארבע ליבות?

כך יוצא שבסופו של דבר iPhone 6 מציג בקושי אבולוציה, וזה שהוא מעוגל בצדדים ודק גזרה לא ממש מרשים כי היו הרבה מאוד חברות שעשו זאת קודם. זו ממש לא רבולוציה. זהו ממשיך דרכו הטבעי של ה-5s, וכמעט לא יותר, גם בהיבט של הצילום.

חידושים? חפשו אצל יצרניות מכשירי האנדרואיד: LG שלקחה את הכפתור הראשי אחורה, סמסונג (Samsung) שמשכה את הזכוכית מעבר לקצה הימני של המכשיר, ואפילו וואווי (Huawei) שהייתה הראשונה להציג מכשיר עם מסך ספיר.

אם יהיה משהו חדש הוא כבר שייך יותר ל-iOS 8, מערכת ההפעלה החדשה של אפל לתחום הנייד, וגם הוא בגלל שאין לה ברירה. אבל ה-iO8, גם אם היא פתוחה הרבה יותר למפתחי צד שלישי, היא לא iPhone 6 כי הרי היא מתאימה גם לטלפונים וטאבלטים קודמים, כולל ה-mini Tablet Air.

בשורה התחתונה קשה לי להאמין שמי שה-iPhone אינו חרוט על ליבו התרשם יותר מדי מההכרזה על הטלפונים החדשים, גם אם הם דקים יותר.

מה שבכל זאת הרשים אותי זה דווקא ה-Apple Watch – עבדנו עליהם, אה? וויתרנו על ה-i. כן מורגשת החדשנות שכל כך חסרה בטלפונים. כאן מורגש שאפל הביטה אל עבר כל מעשי מתחרותיה והצליחה להוציא מתחת לידיה משהו שנראה טוב ונוח יותר לשימוש. דווקא כאן נראה לי שהיא תתפוס במהירה נתח שוק מכריע אם לא יותר, ושלפחות למשך זמן מה היא תחזור להיות מובילת השוק.

 

פורסם לראשונה בפורטל אנשים ומחשבים

2 תגובות

  1. אני חושב שאפל בהחלט חושבת שכמות זיכרון וגודל מסך הם משאבים, רק שמשאבים זה לא מה שמעניין אותם. בסופו של דבר הם חידשו רק בבסיס של המכשיר: מסך מגע ומולטיטאץ' להמונים. כל הדברים שמעבר זה מרקטינג טהור. זאת החברה שרצה הכי טוב בעולם על מרקטינג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *