MWC 2014: אפילו משעמם

זהו זה, אחרי ארבעה ימים של מהומה, מסיבות עיתונאים, אלפי דוכנים ומאות אלפי מבקרים, עוד תערוכת מובייל בברצלונה נסגרת היום. כמו תמיד ימים אלו, ועוד כמה ימים קודם, הם ימי הכרזות על מכשירים חדשים בתחום המובייל, ימים בהם הקהל השבוי יותר ופחות לומד להכיר דגמים נוספים בשרשראות הבלתי נגמרות של המכשירים שנזרקים גם כך בקצב גבוה לשוק.

אבל במבט מרחוק, כאחד שעקב אחרי כל ההכרזות, ובלי האדרנלין של ריצה מאולם לאולם ומדוכן לדוכן, היה לי קצת משעמם. באמת. בתערוכה כזו הציפיות שלי תמיד גבוהות במיוחד. אני רוצה לשמוע על פריצת דרך, אני רוצה לראות משהו חדש באמת. זה לא ממש קרה, למרות הכמות הענקית של המכשירים שהוצגו. עצם העובדה שבתחום הטאבלטים ה-iPad Air, מכשיר שכבר יצא לפני סוף 2013, זכה לפרס אומרת בעצם הכל.

האם שוק המובייל תקוע? לא ממש. הוא בהחלט מתקדם עם מערכות על שבב חזקות יותר, עיצובים טובים יותר, מכשירים דקים יותר שעוד מעט נהיה צריך לחבר להם שרשרת כדי שלא יעופו ברוח, ואפילו פה ושם ממשקים טובים ומוצלחים יותר, אבל אין פריצת דרך מרהיבה ומדהימה לספר עליה.

לכן זו הייתה אמורה להיות שעתם של המכשירים הלבישים, ובמידה מסוימת היא אכן הייתה כזו, אבל לא מספיק כדי להפוך לשיחת יום אמיתית. סמסונג (Samsung) לא הפתיעה עם דור שני של השעונים שלה, אבל הפתיעה עם העובדה שהיא בחרה עבורם בטיזן (Tizen) כמערכת הפעלה במקום אנדרואיד (Android). וואווי (Huawei) הפתיעה עם צמיד לביש בשם TalkBand B1 והראתה שיש לה בהחלט מה למכור בכל תחומי המובייל, כולל טאבלטים מוצלחים. יחד עם הרצועה החכמה, Gear Fit של סמסונג, זה פחות או יותר מה שהיה להציע בתחום הלביש, וחבל.

מבחינת החברות, מעבר לסמסונג, שקצת אכזבה עם ה-Galaxy S5, אך בהחלט הציגה כמות גדולה של מכשירים, גם LG הייתה אחת מכוכבות התערוכה עם כמות יפה של טלפונים חדשים שממשיכים את קו ההצלחה שלה מהמחצית השנייה של 2013. גם סוני (Sony) עם הדור החדש של מכשירי ה-Xperia הראתה שהיא יודעת מה צריך לעשות כדי להציע מכשירים טובים. אבל, כדי להתרגש קצת יותר בכל זאת, ואולי כמו תמיד, היה צריך להסתובב בשולי התערוכה.

ושם היה אפשר לפגוש סוף סוף את ה-Jolla עם מערכת ההפעלה Sailfish שמבוססת רק על מחוות ולא על כפתורים. מעבר לכך שמדובר במכשיר מעוצב היטב, הוא גם מציע חידוש מרענן בתור חלק אחורי שניתן לעיצוב בידי הקהילה ויכול להשפיע על מראה הממשק ועל השימושיות של המכשיר – אחת הדוגמאות הייתה שילוב של מקלדת נשלפת.

גם ההכרזה הרשמית של קנוניקל (Canonical), החברה שעומדת מאחורי הפצת הלינוקס למובייל אובונטו (Ubuntu Mobile) על כך שעוד לפני סוף השנה נראה טלפונים שמבוססים עליה הייתה מבורכת. מייזו (Meizu) הסינית הציגה בתערוכה את ה-X3 שמריץ את אובונטו במקום את אנדרואיד וזה נראה לא רע בכלל.

עוד טלפון מעניין ולא מוכר כל כך במקומותינו היה ה-YotaPhone. מדובר בדור שני של טלפון מבוסס אנדרואיד שמצד אחד יש לו מסך מגע רגיל, אבל מצד שני מסך מגע שמבוסס על דיו אלקטרונית. הוא מגיע עם יישומים שמאפשרים להציג מידע על המסך האחורי, שאינו דורש חשמל אם התצוגה אינה משתנה, וזאת באמצעות לחיצה על כפתור ייעודי.

עוד הכרזה מעניינת, אם כי צפויה, הייתה סדרת מכשירי ה-X של נוקיה (Nokia). קודם כל בגלל שפתאום הבנו שזו סדרה ולא טלפון יחיד, וגם בגלל המראה החלונאי שהעניקה החברה, יחד עם מיקרוסופט (Microsoft), לסביבת האנדרואיד הנקייה, בלי להכניס בכלל את גוגל (Google) לתמונה. מאוד מעניין אם זה יתפוס לאור המחירים המאוד זולים של המכשירים הללו.

אז אולי את פרס 'גניבה התערוכה' צריך בכלל להעניק למוזילה (Mozilla). אחרי שזכתה להצלחה נאה אך מוגבלת מראש עם מכשירי ה-Firefox OS מהדור הראשון בשנה שעברה, הציג הארגון מכשירים שמיועדים גם לשוק הבינוני היותר גבוה, אבל במקביל הוכרז גם על שיתוף פעולה עם יצרנית שבבים קטנטנה כדי להוציא לשוק מכשירים בעלות לצרכן של 25 דולרים בלבד. אין עוד פרטים מלאים, אבל אין ספק שזה משהו ששווה לערוב אחריו.

ולמרות הכל, גם בפברואר 2015, בדיוק באותו מקום ובאותם תאריכים, כולם ייפגשו שוב. אולי לשם שינוי האפליקציות יקבלו את קדמת הבמה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *