הרצת יישומי Firefox OS בסביבת אנדרואיד

אם אני לא טועה, אחד הדברים הראשונים שסימנו אנשי ארגון מוזילה (Mozilla), כשהם התחילו לדבר על מערכת ההפעלה Firefox OS, הייתה כתיבת היישומים עבור סביבת העבודה הזו. הטענה המרכזית שלהם הייתה שהיא תמשוך אליהם במהירות מפתחים בגלל השימוש הנקי  ב-HTML 5. הסיבה: כתיבת יישום לסביבת Firefox OS מאפשרת באופן נקי לחלוטין כמעט להריץ אותו בדפדפנים מודרניים שתומכים ב-HTML 5, ולא רק בסביבת ה-PC אלא בעצם בכל סביבה אם היא תומכת ב-HTML 5.

Firefox OS צוברת לאחרונה מומנטום. טוב, לא לפי מחקרי שוק שאני כמובן לא יכול לעשות ביכולתי הדלות, אלא לדברי אנשי מוזילה, כמו במאמר הזה בבלוג הרשמי של הארגון. בכל מקרה, הטלפונים שמבוססים על מערכת ההפעלה הצעירה יחסית הזו מגיעים גם לאירופה, כולל השקה נרחבת למדי בגרמניה. זה אומר שבקרוב עבור חלק מכם תהיה הזדמנות לשים יד על טלפון כזה, כי בינתיים, למרות תוכניות עתידיות, הם עדיין יחסית מאוד זולים. לא עתירי ביצועים, אבל במחיר שהם מוצעים, מקסימום לא קונים חודש אחד פלאפל.

Screenshot_2014-08-02-15-42-41אבל גם אם אתם עדיין לא מצליחים להשיג טלפון Firefox OS, זה לא אומר שאתם לא יכולים לבדוק את היישומים שנכתבים, ואיך לא, שמורים בחנות שזכתה לכינוי Market Place. זוכרים שהזכרתי לעיל שמדובר ביישומי HTML 5? אז כל מה שאתם צריכים לעשות זה להתקין בטלפון שמבוסס על אנדרואיד (Android) את Firefox for Android (הדפדפן, אם קצת הלכתם לאיבוד עם כל הפיירפוקסים למיניהם, שמיועד להרצה בסביבת מערכת ההפעלה הזו), ולבקר ב-Market Place.

אפשר להציג את כל היישומים שיש שם בבת אחת, עם המלצות, חדשים וכדומה, כמוב כל חנות, או שאפשר כרגיל לסקור את מה שיש לפי קטגוריות שונות.

Screenshot_2014-08-02-15-45-07

כמו שמיד תראו, במוזילה לא המציאו לצורך העניין אף גלגל, ואפילו לא ממש הפכו אותו לגלגל מתקדם יותר. לכל יישום יש דף משלו בו אתם יכולים לקרוא תיאור מפורט יותר אודותיו, ניתן כמובן גם לראות תמונות שהושארו על ידי המפתח, וכל שאר הבלה בלה, כולל יצירת קשר. ואיך לא, כפתור התקנה שכאן מסומן בדרך כלל ב-Free כדי להראות שמדובר בהתקנה בחינם (עוד לא ממש נתקלתי בכפתור שכתוב עליו סכום מסוים, אבל זה בטח יגיע).

Screenshot_2014-08-02-15-46-48זהו זה. לחיצה על Free תתקין את היישום לסביבת האנדרואיד הרגילה. בדיוק. אם לא תזכרו שמדובר ביישום של פיירפוקס, אתם לא תדעו איך לזהות אותו מבחינה חיצונית. הנה, תראו בעצמכם: אתם יכולים לזהות בתמונה מהו היישום שהותקן דרך ה-Market Place ולא דרך Google Play? בעצם כן בכלל התמונה מעל…

פיירפוקס אינו חייב להיות פעיל בכדי להריץ את היישום. הרי אין שום בעיה, כל עוד אין חריגה במשהו ספציפי, להריץ יישומי HTML 5 באנדרואיד, וזה בעצם מה שניצלתי כאן.

איכות? אל תרימו להנחתה, כי אין לי מה להנחית. לא מצאתי עדיין משהו שיפיל אותי מהרגליים. מצד שני אם אתם מגלים איזה יישום נחמד בשוק של פיירפוקס, אשמח לשמוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *