דברים שלמדתי מ-ZTE Blade A1 קטן אחד

אחד הדברים שהכי מדברים עליו בחוגים של 'מקצועני הטלפונים' הוא היכולת של היצרניות הסיניות הקטנות, וגם היותר גדולות, להראות ליצרניות הגדולות איך עושים את זה נכון או לפחות איך עושים את זה טוב יותר. טוב, או לפחות איך עושים את זה בתמורה יותר גבוהה לכסף. נזכרתי בזה שוב בזמן שמצאתי לבתי דורון טלפון חדש. את הקודם, ולא חשוב מאיזו חברה, היא הצליחה להרוס, אבל כנראה שלא באשמתה. השחרור מהאשמה גם הוביל לחיפוש אחר משהו זול שמציע תמורה נחמדה לכסף. לא יותר.

החיפוש הסתיים כשחבר הציע לי את ה-Blade A1 של ZTE שהובא לארץ ביבוא אישי שכל כך מוכר לחברי קבוצות המכשירים הסינים, והרבה מעבר לכך כמובן. הוא קנה אותי כשאמר שיש לו דור רביעי, שזה 5 אינץ' ושזה פחות מחמישה שטרות של 100 ש"ח. מה רע בשילוב של מותג מוכר, 5 אינץ', מחיר סביר וגם עיצוב לא נורא בכלל?

אה, וגם יש חיישן טביעות אצבע. כן. מכשיר של קצת יותר מכמה גרושים, ויש חיישן שעד לאחרונה ממש נחשב מי יודע מה. וכשהגיע המכשיר קיבלתי את הנורה הזו מעל הראש. כמה רעש עשתה גוגל (Google) מסביב לאנדרואיד נוגאט בקטע של חיישן טביעות האצבע שיכול לשמש עכשיו גם לצורך ביצוע פעולות שונות ולא רק כדי להדליק/לכבות את המכשיר או לספק אמצעי זיהוי? עד כדי כך שהיא כללה את זה רק במזלג שהולך לכיוון האנדרואיד של מכשירי ה-Pixel (פיקסל) שלה ולא לכלל הציבור והאנדרואיד 7 עם משהו שלו.

טביעת האצבע של Blade A1

והנה בא מכשיר קטן, עם אנדרואיד 5.1 בכלל, ועם אפליקציה מובנית במכשיר, ומראה שאפשר לעשות הרבה דברים עם חיישן טביעות האצבע גם אם לא קוראים לך Pixel, וגם אם הפתרונות הראשונים שיצאו לשוק מבחינת אפליקציות מאז ההכרזה של גוגל רוצים לפחות אנדרואיד מרשמלו. אפשר לבצע לחיצה חזקה כדי להדליק/לכבות את הפנס. אפשר לבצע לחיצה כפולה מהירה כדי להפעיל את המצלמה. ועוד. אלו ברירות המחדל שכמובן ניתנות לשינוי. עוד לא יצא לי לבדוק Pixel, והסיכויים לכך נמוכים, אבל יש לי הרגשה שזה נעשה כאן לא פחות טוב מאשר שם. וזה גם מגיב מהר מאוד.

אז מה היה לנו? מכשיר זול עם דור רביעי, עם חיישן טביעות אצבע מהיר מאוד שזוכה לתמיכה נהדרת, וגם אחלה עיצוב. המסך כמעט נראה מקצה לקצה. לא כליל היצירה, אבל כליל תמורה. עוד סיבה לחשוב למה לרכוש טלפון באלפי שקלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *