סטיב בלאם, אוטודסק: "ישראל היא מקום חשוב עבורנו"

"ככל שמדברים על ישראל כארץ חדשנית מבחינת פיתוח טכנולוגי, דווקא בתחום האימוץ של הטכנולוגיות היא בפיגור בכמה וכמה תחומים, ובמיוחד בתחום הבנייה. ישראל נמצאת אחרי מדינות רבות בתחום. זו הסיבה שאספנו לפורום את הבכירים בשוק הבנייה והתשתית כדי לבדוק כיצד אפשר להניע את השוק אל עבר שימוש ב-BIM, פתרון ניהול נתוני בנייה. במקרה של ישראל זה גם מאוד אקוטי", כך אמר סטיב בלאם, סגן נשיא בכיר למכירות ושירותים גלובליים באוטודסק (Autodesk).

בלאם ביקר באחרונה בארץ לצורך הקמת פורום חדש לקידום שימוש במתודת ה-BIM, ביוזמת תים, נציגת אוטודסק בישראל, ומרכז הבנייה הישראלי.

עם זאת, הוא ממהר להבהיר שבמפת החברה, לסיכה שנעוצה בישראל יש חשיבות רבה. "ישראל היא שוק חשוב מאוד עבורנו בהיבטים רבים. קודם כל זה שוק חדשני ויש לנו לקוחות חדשניים שמאתגרים אותנו לספק להם פתרונות מותאמים. זהו גם מקום חשוב עבורנו בהיבט של מחקר ופיתוח. רק לאחרונה הרחבנו את המשרדים שלנו בתל אביב ויש בהם כבר יותר מ-100 עובדים שפועלים במחקר", הוא אמר. "יש כל כך הרבה יצירת טכנולוגיה בישראל, וההיבט של המחקר חשוב אולי אפילו יותר ממכירות. יש פה אנשים מאוד מוכשרים עם רעיונות מאוד טובים. ביצענו כאן רכישות כי היו חברות שהציעו פתרונות מעולים לתחום שלנו והיה קל יותר לרכוש אותן מאשר לפתח לבד".

אתה מדבר על BIM, אבל אצל הרבה מאוד אנשים אתם עדיין החברה של AutoCAD.
"עברנו דרך ארוכה מלהיות חברת תב"מ בלבד. כבר יותר מעשור אנחנו מציעים פתרונות ניהוליים לוורטיקלים שונים, ובמשך השנים הוספנו הרבה מאוד הצעות, וכעת אנחנו גם מציעים פתרונות לענן. יש לנו PLM, יש לנו פתרון BIM שנקרא BIM 360 שמאפשר לך לתכנן מודל במשרד ואז לצאת לשטח עם הטאבלט ולבחון את המודל באתר הבנייה כשהוא שמור בענן. זה מעצב מחדש את הדרך בה בנייה מתבצעת".

מה ההבדל בין מה שמציע BIM מבחינה תכנונית לבין תכנון במשרד של בניין?
"ההבדל בין שרטוט בניין לבין יצירת מודל של בניין. כך שאם אתה משנה קיר, אתה רואה כיצד הוא משפיע על כל התכנון בזמן אמת. אתה יכול לבדוק את זה בפועל, בזמן שהבנייה מתבצעת, ולאשר שזה בדיוק מה שתוכנן".

ואיך זה תורם ליעילות?
"אם אתה יכול להתחיל לאשר שמה שנבנה הוא מה שתכננת שייבנה, אתה מתחיל לקצר את זמן המחזור של הבנייה. אחת הבעיות הגדולות ביותר באתר בנייה הוא שיש הפרעות שלא ציפית להם, ואם אתה בודק בשטח שהכל בסדר, אז זה חוסך הרבה מאוד כסף שצריך להוציא על בנייה מחדש בגלל היווצרות בעיות כאלה. כך שהחיסכון הוא עצום בזכות היכולת לגשת למידע הזה".

מה היתרון של הפתרון של אוטודסק?
"יש חברות שיש להם חלקים של הפתרון שאנחנו מציעים, אבל לנו יש את הפתרון הרחב ביותר, בעיקר בגלל שהוא מיועד לשולחן העבודה ולענן, וזה מבדל אותנו באופן דרמטי מכל אחד אחר בשוק".

מה שונה בין ההצעות שלכם לוורטיקלים השונים?
"אנחנו מציעים חבילות, כשכל חבילה מכילה מספר מוצרים שמיועדים לתזרים העבודה של ורטיקל מסוים, עם פתרונות שמותאמים לנושא. כך שלתחום הבנייה, אנחנו מציעים חבילת תכנון שעוזרת לפתור את הבעיות והאתגרים של התחום המסוים הזה.

אתם לא מפתחים פתרון ייחודי לכל ורטיקל בעצמו.
"אנחנו דווקא כן. יש כמובן בחבילות השונות אלמנטים שמוצאים גם בחבילות אחרות, אבל יש גם אלמנטים ייחודיים לענף. בחבילה לתחום הייצור אנחנו כמובן כוללים פתרון לתכנון מוצר. אנחנו מספקים הצעות מאוד מדויקות.

עד כמה השימוש שלכם בענן מבוסס?
"אנחנו בהחלט כבר שם. אנחנו בונים פתרונות ייעודיים. עם זאת, בחרנו שלא לקחת את כל ההיצע שלנו ולהעביר אותו כולו לענן, כי לפעמים זו לא הגישה הטובה ביותר. אבל אי אפשר להתעלם מכך שהענן מאפשר להביא את הפתרונות למכשירים הניידים, ולאפשר לגשת למידע מרחוק. יש לנו הדמיות שעובדות בענן, וזה אומר שאתה יכול כיום להריץ את ההדמיות שלך על מאות ואלפי מחשבים בניגוד לעבר בו השתמשת במחשב אחד. זה אומר שאפשר להריץ הדמיות מורכבות במיוחד בזמן קצר יחסית, או מה שלקוחות רבים מעדיפים – להריץ מאות ואלפי הדמיות בו זמנית כדי לקבל את התשובה הטובה ביותר בניגוד לעבר שהם היו יכולים להריץ הדמיה אחת או שתיים בסביבת העבודה שלהם, ורק מזה לבחור".

מבחינה מעשית איך האינטרנט של הדברים יכול להשפיע על הטכנולוגיה?
"האינטרנט של הדברים מתחיל להיות מעניין כשאתה מיישם אותו בערים, כשאתה פורש רשת של חיישנים, כולל כאלה שילמדו אותך כיצד התושבים משתמשים במתקנים שונים שהעיר מציעה להם לאורך הזמן, וזה יכול אפילו לאפשר לך להיות יעיל מבחינת שימוש בחשמל. אבל בסופו של דבר האינטרנט של הדברים עוזר רק לאסוף מידע, מה אתה עושה עם המידע הזה, זה מה שחשוב".

ראיון שבוצע במקור עבור פורטל אנשים ומחשבים

קרדיט תמונה: אוטודסק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *