חוק מור וטיק טוק בסגנון של ARM

אינטל, כמו שאתם זוכרים, פרסמה לאחרונה בצעד שהינו ממש יוצא דופן, הודעה בטוויטר (Twitter) שהיא אינה מתכוונת לוותר על פיתוח תהליך ייצור המעבדים שלה ב-10 ננו-מטר. זו הייתה הודעה חריגה של החברה, והיא הבהירה בזאת שהיא לא מתכוונת לדלג מעל ישירות לליתוגרפיה של 7 ננו-מטר. אז היא לא, זה לא אומר שהיצרניות האחרות מחכות לה. ממש לא.

זוכרים את שיטת הטיק טוק המפורסמת של אינטל? ליתוגרפיה קטנה יותר ואז דור שני שיפור בביצועים על אותו תהליך ייצור? זוכרים גם את חוק מור? שום דבר לא נעלם, רק שמי שמדבר עליו, למשל, זה ARM, והיא עושה את זה בדיוק באותה דרך צפויה.

השנה היא השיקה את המעבד Cortex-A76 והיא עשתה עבור טכנולוגיית ייצור של 7 ננו-מטר. מי ששם לב, Kirin 980 של וואווי (Huawei), ללא ספק מהמעבדים הכי טובים בשוק, כבר משלבת בתוכה את המעבדים הללו והיא הראשונה שיוצרה במלואה בתהליך המודרני.

בשנה הקרובה, קרי 2019, תשיק ARM את הדור הבא של מעבדי ה-7 ננו-מטר שיציעו לפי החברה שיפור ביצועים של כ-15%. תקראו לזה טיק, תקראו לזה טוק. לא ממש משנה, מה שמשנה זה שב-2020 תשיק החברה מעבד חדש שהיא מכנה הרקולס והוא כבר ייוצר ב-5 ננו-מטר וכך יציע עוד שיפור של 15%.

אז תקראו לזה טיק או תקראו לזה טוק, זה לא ממש משנה, מה שמשנה הוא שהתהליך שהיה כל כך מזוהה עם אינטל מיושם בידי חברות מעבדים אחרות, ולא לשכוח את AMD אם מישהו מחפש מעבדי x86 שמיוצרים ב-7 ננו-מטר. אינטל כבר תקועה בדור ה-14 ננו-מטר כבר כמה וכמה שנים, ולמרות שהיא מציגה גידול בהכנסות, היא כבר מספרת בשמחה שזה ממש לא מהמעבדים אלה מתחומים יותר מודרניים. בשוק הטלפונים היא לא משחקת כבר, ולכן השאלה צריכה כנראה עד כמה המעבדים יישארו חשובים לה גם בעוד כמה שנים, ואם כן, לאיזה תחום? טוב, אולי קצת הגזמתי, אבל יש הרגשה בכל זאת של התרת הרסן מבחינת חברת הענק הזו בכל מה שקשור למעבדים.

ו-ARM? לא ממש מעניין אותה כנראה. היא הרי מכוונת שוב ניסיון להשתלב בשוק השרתים, והיא באמצע ניסיון שהולך ומתגבש להיכנס לשוק המחשבים הניידים יחד עם קוואלקום (Qualcomm). ואצלה גם חוק מור חי וקיים, כך טען לפחות ג'ון רונקו, סגן נשיא ב-ARM ומנהל קבוצת הרכב והמערכות המשובצות בחברה בכנס שערכה החברה בשבוע שעבר בטייוון.

אז לאיפה זה בדיוק מוביל? האם שוק המעבדים הולך לקרב ראש בראש רבתי פה כל החברות, כולל אולי גם אפל (Apple), ייפגשו ברחבת הריקודים של המחשבים הניידים? יש סיכויים טובים שכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *