לוגו של אנדרואיד לצורך משחקים

אז למה לי לשחק ב-Android עכשיו?

ביום שלישי האחרון הגעתי למפגש שהתקיים בגלריית המדרשה בתל אביב שנושאו היה פיתוח משחקים לאנדרואיד (Andoroid), מערכת ההפעלה הסלולארית, לכאורה, של גוגל (Google). את ההרצאה נשא דרור רג'ואן מחברת TheCTO. ההרצאה נגעה במאפיינים של אנדרויד. לדבריו פיתוח על גבי האנדרויד זול משמעותית מזה של אפל (Apple) ומוגבל הרבה פחות. משפט המפתח שלו היה "תפוח ≠ פתוח" (הוא אף חילק סטיקרים לכל דורש).

בהרצאה פרט רג'ואן את המאפיינים הטכנולוגיים של המערכת וכן את היתרונות שיש לה לעומת זאת שנמצאת בבסיס של ה-iPhone. רג'ואן גם הציג את אתר הבית הישראלי לפיתוח לאנדרויד: iAndroid, ואין ספק שמדובר ביוזמה מבורכת.

אנדרואיד מתהדרת בקוד פתוח, ברישיון ליברלי מאד (אפאצ'י) ובשוק שהולך וגדל מיום ליום, הן מבחינת המשתמשים והן מבחינת היצע הטלפונים. לכל המעוניין להיכנס לתחום הפיתוח לסלולר, או לכאלה המפתחים ומתעניינים באנדרואיד אין ספק שזאת הייתה הרצאה טובה ומשכנעת מאד. חסמי הכניסה למפתחי אנדרואיד, עלויות הפיתוח, ערוצי ההפצה והשוק הפוטנציאלי הם ברורים מאד. ובכל זאת היה ברור לי מה אני, כמפתח משחקים מחפש ואת זה לא הצלחתי לקבל מההרצאה: למה למפתח משחקים כדאי בכלל להיכנס לפיתוח לאנדרואיד?

לכאורה התשובה מובנת מאליה: זה זול וזה חופשי. אבל אני טוען שמה שאנשים תופסים כיתרון הוא בעצם חיסרון: העובדה שקל לפתח לפלטפורמה מסוימת פשוט מגדילה את התחרות וזאת לא בשורה טובה למפתחים שרוצים להתפרנס. האמת של פיתוח משחקים בסביבה בעלת חסמים נמוכים היא מאד עגומה. הרוב המוחלט של המפתחים בכלל לא מצליחים לכסות את עלויות הפיתוח. רווח זה בכלל מדע בדיוני. זה נכון גם לגבי חברות פיתוח ולא רק מפתחים מזדמנים.

למה הדבר דומה? תארו לעצמכם את מועדון ה-VIP שגבה עד היום 1,000 ש"ח בכניסה. מי שנכנס באופן טבעי היה האלפיון העליון בלבד. והנה פתאום המועדון הפחית את דמי הכניסה ל-10ש"ח. פתאום אתם יכולים להיכנס, אבל בעצם כל אחד יכול להיכנס וכל אחד גם ייכנס, כי הרי כולם רוצים להתחכך באלפיון. אבל קרה משהו: המועדון לא רק שאינו כבר מועדון יוקרתי, גם אם יש שם מישהו מהאלפיון הוא עדיין יזמין וודקה שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם, ושוב לא תזכו להתחכך או להתבלט לעומתו.

יותר מזה טרם הוצג יתרון טכנולוגי שיש לפיתוח לאנדרואיד על פני פיתוח לפלטפורמה אחרת וזה עניין קריטי. כאשר מדובר על פלטפורמת פיתוח יש רק מקום אחד שבו אפשר להצליח ולהתבלט: חדשנות. הבסיס לחדשנות הוא לא רק הדמיון של המפתחים אלא חדשנות טכנולוגית.

אקסלרומטר, זיהוי כיוון, GPS, ריבוי מגע, כולן טכנולוגיות שמהוות תשתית למי שרוצה להיות מקורי ולחדש. מי שיזהה את הפוטנציאל של החלק הזה יוכל להצליח במקום שבו חברות ענק לא רוצות בכלל להיכנס – הן בכלל עדיין עסוקות בפיתוח משחק ההמשך החמישי לחיקוי של פארמוויל. כאשר אין חדשנות טכנולוגית כולנו עדיין מתבוססים בתוך הביצה הטובענית של משחקי החיקוי ועדיין צריכים למשוך את תשומת הלב של הלקוח, כאשר אנחנו בשוק הומה אדם ומוקפים בבסטיונרים מנוסים עם ריאות חזקות.

לצערי לא ראיתי עדיין איפה החלק הזה קיים בקונספט של אנדרואיד. ייתכן שהוא קיים אך הוא לא הוצג. יהיה נהדר לדעתי אם מישהו ירים את הכפפה וינסה לצפות איפה נמצא פוטנציאל לחדשנות במוצר המרתק הזה. לי בינתיים נשאר רק לעמוד מהצד ולצפות.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *