Lenovo Miix 630 לנובו מייקס 630

למה מחשבי Windragon מרגשים אותי, ולמה כנראה זה לא יצליח

קשה לומר שההצגה הראשונה בפועל של מחשבי Windragon בתערוכת CES 2018 הפתיעה מישהו יותר מדי. כזכור, מדובר ביוזמה של קוואלקום (Qualcomm) ושל מיקרוסופט (Microsoft) ליצור מחשבים המבוססים על Snapdragon 835 ובכל זאת מריצים Windows 10 באופן מלא, כולל התקנה של יישומים 'רגילים', כאלה שמורדים לכונן הקשיח ומותקנים משם ולא רק דרך חנות האפליקציות. בכך מדובר במערכת ששונה באופן מהותי למדי ממה שהציעה Windows RT הלא ממש זכורה לטוב.

אסוס (Asus) כבר הציגה את NovaGo שלה בכנס הטכנולוגיה הגלובלי של יצרנית השבבים שנערך בחודש שעבר. לנובו (Lenovo), לעומתה, רק סיפרה באותו כנס שהיא מתעתדת להוציא גם כן מחשב כזה לשוק. עכשיו, בעקבות התערוכה, גם הוא כבר חשוף לכל עין צופיה. Miix 630, להבדיל ממחשבים אחרים שהוצגו בקונספט הזה, הוא מחשב 2-ב-1 עם מסך נתיק, כמו שאר מחשבי ה-Miix של לנובו, כך שבמידה מסוימת מדובר למעשה גם בסוג של טאבלט ראשון שמריץ Windows 10 מעל Snapdragon 835. בעצם, Windows 10 S במקרה המסוים של מחשב ה-Windragon הזה.

אז למה אני מתרגש?

יסלחו לי חובבי הקוד הפתוח בכלל ולינוקס (Linux) בפרט. בדיוק כמו ש-Windows Phone או Windows 10 Mobile לא ממש הצליחו מול לינוקס – כן, אנדרואיד זה עדיין סוג של לינוקס כשבדקתי בפעם האחרונה – בטלפונים החכמים, עד שמיקרוסופט החליטה לוותר עליהן, ככה לינוקס בשוק המחשוב האישי. היא לא ממש יכול לספק תחרות אמיתית ל-Windows 10 גם אם במקרה קוראים Chrome OS או Ubuntu (אובונטו).

מצד שני טלפון חכם, שיהיה חכם וחזק ככל הניתן, וגם גדול מסך, לא מספיק בכדי לעבוד אתו באמת, ואלא אם Linda של רייזר (Razer) תהפוך להצלחה מטורפת ותקבע תקן חדש בתעשייה, הוא גם לא יהפוך לכזה. בנוסף 90% מהטאבלטים – לא מתחייב, ועם הזמן אפילו מספר שהולך וגדל, גם כן לא ממש מתאימים. צריך מחשב שיספק עוצמה להרצת היישומים המשרדיים החשובים באמת, ועוד כמה וכמה במקביל.

כאחד ששנות החלונות הראשונות שלו היו כמעט לחלוטין מבוססות Wintel, גם אם AMD ואחרות צצו לרגע הן לא ממש היו משמעותיות, וראה כיצד יוזמת Windows RT מתרסקת בפני המציאות שלא מוכנה לוותר על היישומים הישנים שלה, עצם העובדה שמחשב Windows 10 רץ באופן חלק על מעבד אחד לחלוטין, שהוא אינו x86, זו כבר חגיגה קטנה בשבילי. מבחינתי מדובר בסוג של פריצת דרך ואפשרות של פתיחת השוק לדברים חדשים. בשבילי Windragon זה סוג של הישג טכנולוגי, וגם אם לא מדובר בפריצת דרך היסטרית, היא עדיין היסטורית למדי.

אני לא מתבייש לומר שלמרות שיכול להיות שאני אריץ במחשב מסוים של הפצת לינוקס כזו או אחרת, במחשבים העיקריים שלי אני רוצה Windows. למה? לא רק בגלל שהתרגלתי, כי בהחלט ניסיתי כאמור, אלא בגלל שאני כן מרגיש בה בנוח, והיא כן היא סביבה שמתאים לי לעבוד בה יותר מרוב הזמן. היא לא חפה מבעיות? ברור. ולינוקס כן? לכל חבילה יש חבילה משלה. אבל סביבת עבודה זה משהו אחד, ותצורת חומרה זה משהו אחר – אני מקווה שבקרוב ככל האפשר אני אשים ידיים על מחשב Windragon כדי לבדוק באמת מה הוא מציע – כשבמשוואה Always On, Always Connected, מעניין אותי דווקא החצי השני יותר.

אז למה אני חושש שזה לא יצליח?

קודם כל בגלל שזה רק Windragon ולא Winarm, לפחות בינתיים, שנית, כי בינתיים זה רק Windows 10 עבור Snapdragon 835, ושוב לפחות בינתיים. עוד רגע אגיע גם לשלישית. צריך להתעכב על החלק השני של 'הלמה' עוד רגע.

אפשר לבחור להגביל את Windows לסביבת מעבדים אחת, פחות או יותר, או יותר נכון לחלק מסביבת מעבדים, אבל לדעתי יצרניות יתחילו לאמץ את העיקרון רק אם הן יוכלו לבחור בדיוק כמו בטלפונים – לאו דווקא 835, אם אשאר לרגע בסביבה של קוואלקום בלבד, אלא גם 630 או 821 אפילו או לצורך העניין גם 435. מקווה מאוד שהניסיונות הראשונים הללו אומרים שזה לפחות בדרך לשם, אם לא לאפשרות לבחור איזו חברה שרוצים.

ושלישית, המחירים. כדי באמת לתפוס שוק, מחשבי Windragon לא יכולים לעלות 700 דולר וצפונה, בוודאי לא בהתחלה. ההתחלה הייתה צריכה להיות בסביבות ה-400 דולרים ואף למטה מכך. הם צריכים להוכיח את עצמם קודם כל בפועל – אז כן, יפה מאוד שאומרים שזה AOAC, ויפה מאוד שאומרים שהם יעבדו במצב כזה 20 שעות, אבל הם לא שוקלים פחות, עוד לא ברור אם הם מתחממים או לא, והכי חשוב – עוד לא ברור איך הכל מתחבר.

במחירים כאלה יש לי הרגשה שזה קצת יבריח לקוחות שהיו מוכנים להתנסות ולא בשביל העניין, ואם זה לא יתפוס כמעט מייד, אז למה שהיצרניות יגיעו לסיבוב שני?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *