יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל: "הפתרונות שלנו ניצחו, מנצחים וינצחו"

"הייתה פה פרצה במבנה הארכיטקטוני של המחשבים, בשיטת עבודה שנלמדת בכל קורס מבוא למחשבים, וזה בהחלט לא נעים. אבל יש בזה גם סוג של חדשות טובות. הפרצה נמצאה כחלק ממאמץ של התעשייה, במקרה הזה בידי צוות שהובל בידי גוגל, אבל גם לנו יש צוותים כאלה שמחפשים כל הזמן נקודות חולשה. הקרדיט מגיע לכלל התעשייה שעם גילוי נקודת החולשה הזו מיד התחילו לעבוד על פתרונות, כדי כשהדבר הזה ייחשף זה יבוא גם עם פתרון ולא רק עם גילוי הבעיה", כך התייחס היום יניב גרטי, מנכ"ל אינטל (Intel) ישראל לפרשת הפגיעויות החמורות שהתגלו במעבדים של החברה, וגם באלו של המתחרות, פרשה שעדיין כנראה קצת רחוקה מפתרון סופי, עם ספיחים שממשיכים להתגלות ולהתגלגל כמעט בכל.

גרטי אמר את הדברים בראיון שהעניק לפורטל אנשים ומחשבים לרגל פרסום התוצאות העסקיות של אינטל ישראל ל-2017. בדומה לתוצאות שהשיגה החברה באופן גלובלי, גם באינטל ישראל רשמו בשנה שעברה שנת שיא עם הכנסות מייצוא של 3.6 מיליארד דולרים, עליה של יותר מ-9% לעומת ההכנסות של 2016 שהסתכמו ב-3.3 מיליארד דולרים, ועם שיא של יותר מ-11,000 עובדים שאליהם התווספו עוד כאלף עובדי מובילאיי (MobileEye) שנרכשה השנה. במקביל המשיכה החברה את עבודות הפיתוח במפעל הייצור בקריית גת, שכזכור חלקו מבוסס על המעל שרכשה חזרה ממיקרון (Micron), ועד סוף העבודות היא תשקיע בו כ-6 מיליארד דולרים.

כחלק משנת השיא הזו זכו העובדים לקבל בונוס של שתי משכורות וחצי. "אנחנו הענקנו בונוס שהוא בהתאם לתוצאות העסקיות של החברה וכי הייתה שנה מצוינת. העובדים צריכים להיות חלק מההצלחה, והם קיבלו אכן בונוס כזה", אישר גרטי.

השנה הזו היא גם השנה בה חוגגת החברה את הקמתה לפני 50 שנה, במקביל לחגיגות ה-70 שנה למדינת ישראל, ולפי המספרים שאינטל מספקת, היא המשקיעה הרב-לאומית הגדולה ביותר בישראל, עם השקעות ורכישות בהיקף של 35 מיליארד דולרים, כשבנוסף בעשור האחרון אינטל קנתה סחורות ושירותים מספקים ישראלים מקומיים בהיקף של 10 מיליארד דולר.

"במקביל להמשך חיזוק פעילות הייצור חיזקנו מאוד את מרכזי הפיתוח שלנו, ובשני התחומים המשכנו לצמוח ב-2017. השקנו את הדור ה-8 של מעבדי ה-Core שפותחו בישראל, חנכנו מרכז פיתוח חדש לבינה מלאכותית ופתחנו מרכז סייבר חדש. השנה הייתה יוצאת דופן, כשאינטל רכשה את מובילאיי והפכה את ישראל למרכז העולמי של אינטל לרכבים אוטונומיים", הוא אמר.

שביעות רצון אישית

על פניו נראה שהפרשה לא ממש פגעה בחברה, וזאת למרות שאינטל היא זו שהוצבה בחזית ונדרשה אולי יותר מכולן לתת תשובות מדוע התקלה הזו צצה פתאום אחרי כל כך הרבה שנים. אולי באופי קצת בלתי מודע, ואולי כן, החברה אף בחרה קצת להפוך לקרבן מרצון התקפות ולתהיות ולניתוחים. "כשמסתכלים על כלל ההודעות שלנו בנושא רואים שהקפדנו כל הזמן להדגיש שמדובר בעבודה כוללת של חברות ייצור מעבדים כמונו, חברות תוכנה ומערכות הפעלה כמו מיקרוסופט ו-VMware, וחברות שירותי ענן. יש פה הרבה מאוד גופים מעורבים. אבל טבעי שבחדשות כאלה בתחום המעבדים השם של אינטל ייכתב ראשון כחלק מהמקום שלנו בטכנולוגיה. אני אוהב את זה? לא בטוח, אבל זה חלק מהמשמעות של להיות מובילים טכנולוגיים בתחום", הוא אמר.

אפרופו מובילות טכנולוגית, מתי המפעל של ה-10 ננו-מטר מתחיל לעבוד?
"ב-CES הוכרז על המוצר הראשון של אינטל ב-10 ננו-מטר שהתחיל את הייצור בשנה שעברה ואנחנו שמה כרגע משאירים את ההודעות. אנחנו מאוד מאוד ממוקדים, באינטל העולמית בכלל, להתחיל את הייצור המסיבי של מעבדי 10 ננו-מטר כבר השנה, ב-2018".

וזה כבר יהיה הדור התשיעי או שיישאר השמיני?
"האמת היא שאני משאיר לאנשי המיתוג את הדבר הזה, להגדרות שלהם. אנחנו מדברים טכנולוגיה".

אתה מרוצה מהשנה שעברה?
"אני מרוצה מהתוצאות של אינטל העולמית, וככל שאינטל עושה חיל, גם לנו טוב. התוצאות הפיננסיות מאוד יפות, ואנחנו גם רואים בהן את התוצאות של האסטרטגיה של ההתמקדות בדאטה. ה-PC חשוב מאוד וימשיך להיות חשוב, והוא גם חלק מעולם הדאטה, אבל כמות ההכנסות שהחברה מצליחה לייצר מעולמות של מחשוב ענן, והכניסה לעולם של בינה מלאכותית, עולמות של תקשורת, הולכת וגדלה".

אז זה אומר שכן מחפשים שטחים אחרים.
"זה אומר שיש רב גוניות מאוד גדולה בפעילויות שלנו ואחד הגורמים המאחדים הבולטים זה הנושא של דאטה. זה היה יפה לראות שהתוצאות העסקיות הן בהלימה גבוהה להצהרות האסטרטגיות. רואים את זה בשטח".

מבחינת מבנה ההכנסות יחול שינוי.
"אינטל בהחלט מכוונת לשם. הצמיחה שלנו בנויה על זה שאנחנו נראה הרבה יותר הכנסות מהעולמות האחרים של הדאטה, וכמובן שאנחנו מאחלים ששוק ה-PC ימשיך להיות חזק. קח לדוגמה את העולם של המחשוב ענן. אתה רואה את הכמויות המפוצצות של הדאטה. זהו תחום שגודל באופן מעריכי כשצורכי התקשורת גדלים יחד עם זה, יכולות הבינה המלאכותית צומחים במקביל, המצלמות שיכולות לקלוט דאטה באופן ויזואלי. הדברים הללו גדלים באופן לא לינארי והמטרה שלנו כחברה להיות בחזית העולמות הללו".

לא מפחדים מתחרות

בקרב על המעבדים לטלפונים הפסדתם, ועכשיו החברה הכי טובה שלכם מיקרוסופט (Microsoft) מחפשת פרויקטים להרצת Windows על מעבדי ARM, אין אתם מתייחסים לזה? אתה חושב שזה משהו שיכול לפגוע בכם?
"אנחנו מאמינים ששיתוף הפעולה שלנו עם מיקרוסופט, בטח בעולם ה-PC אבל גם בעולמות אחרים, טוב לשתי החברות. אבל אנחנו לא עובדים בלעדית רק אתם והם לא עובדים בלעדית רק אתנו, וזה בסדר גמור. אני באמת חושב שתחרות זה דבר בריא. המקום של הארכיטקטורה שלנו, והפתרונות שמבוססים על הארכיטקטורה שלנו ניצחו, מנצחים וינצחו בזכות היכולות הטכנולוגיות שלנו, וזו המשימה שלנו. אני לא חושב שזה משהו שאמור לפגוע בנו בעתיד וזה בסדר גמור שיהיו פתרונות של חברות אחרות".

לסיום, אני רוצה לסגור את המעגל. לקח שנים עד שהתקלה הקשה הזו במעבדים התגלה, לוקח זמן רב לתקן אותה, איך תשכנע אותי לחזור ולבטוח בכם?
"אם היינו בעולם מושחם אם לא היינו צריכים לדאוג שגורמים עם כוונות זדון ינסו לחבל במחשב האישי שלך ושלי או במחשב הענן, אבל המציאות היא אחרת. כל בעיה שהיא בעיה בחומרה קשה יותר לטפל בה ולסדר אותה לעומת בעיית תוכנה. קו ההגנה הראשון הוא לתת הגנות תוכנה. כל מחשב בבית אני ממליץ לעדכן בקצב מאוד גבוה כי הפתרונות מגיעים מהתחום שלנו, מהתחום של מיקרוסופט וכל חברה אחרת בתחום שקשורה למערכת. אנחנו מחויבים להמשיך במרוץ נגד אותם גורמים עם כוונות זדון ואנחנו נרוץ הכי מהר שאפשר ולהגיב הכי מהר שאפשר אבל אי אפשר להבטיח שלא יקרה יותר כלום לעד".

גרסה ארוכה יותר לראיון שנערך עבור פורטל ה-IT של אנשים ומחשבים

קרדיט תמונה ראשית: יח"צ אינטל + עיבוד תמונה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *