טור אורח: עם iOS 8 בשטח, גוגל תצטרך להתאמץ להשאיר את המשתמשים אצלה

iOS-83

ההכרזה על מערכת ההפעלה החדשה של אפל (Apple), הלו היא iOS 8, שלחה כמובן את כל העולם והחברים שלו לוויכוחים השוואתיים מול מערכת ההפעלה המתחרה של גוגל (Google). אז איזו מערכת הפעלה טובה יותר? כפי שאתם רואים בכותרת, לאור אהרון, כתב טכנולוגיה באתר TGspot, אין בכלל ספק שההכרזה הזו, והשקת גרסת הבטא של מערכת ההפעלה החדשה יזעזעו את אמות הספים של המתחרה הגדולה אנדרואיד (Android). והוא מסביר למה.

חידושים: ובכן, מרבית הפידבקים שאני קורא ממשתמשי האנדרואיד מנגנים את אותה המנגינה: "iOS 8 היא העתקה בוטה מאנדרואיד". אז נכון, אתם צודקים, לא מעט אפשרויות ורעיונות נלקחו ממערכת ההפעלה הפתוחה שלכם, אבל אני אזכיר לכם 2 נקודות מאוד חשובות שאסור לכם לשכוח: אם לא האייפון, סביר להניח שהיום הייתם מסתובבים עם מכשיר טלפון שונה לגמרי. והדבר השני והכי חשוב: מה גוגל בדיוק חידשה באנדרואיד בשלוש השנים האחרונות שלא היה ב-iOS? נעבור גרסה גרסה מאז Jellybean 4.1, שבה נוספו Project Butter ככה שאנימציות ירוצו ללא לאגים, משהו שהיה כבר ב-iOS עוד מימי ה-3GS, ו-Google Now. ב-4.2 נפגשנו עם ווידג'טי מסכי הנעילה וה-Quick Toogles בבר ההתראות. ב-4.3 גוגל התחילה לטפל בנקודות האכילס של אנדרואיד: פונקציית ה-Trim שהעלימה את הצורך לזרוק את המכשיר האנדרואיד לאחר שנה וחצי, וב-4.4 מלבד שינויי עיצוב גוגל שינתה את כל האופן בה יישומי הבסיס שלה עובדים, מה שאומר שגם מכשירים עם 512MB RAM בלבד אמורים להריץ את קיטקט ללא בעיות. אז נקצר: את הדברים שהתווספו ב-4.1, 4.3 ו-4.4 יש ב-iOS עוד מימי האייפון 4, וכולם יודעים ש-iOS היא מערכת הפעלה יציבה ומהירה מאוד, שלא עושה בעיות ויכולה לעבוד עם מפרטים טכניים נחותים בהרבה מהמתחרות שלה ולהביא ביצועים שווים ולעיתים כאלה שאף מתעלים על המתחרים, בעקבות השילוב המנצח עם החומרה והתוכנה, שכולם נשלטים ע"י אפל. תסתכלו על מעבד ה-A7 לעומת מכשירי הדגל של 2013.

פרטיות ואבטחה: ושמישהו יגיד לי שכל מה שהולך להיכתב פה לא נכון. הבעיה מספר אחת של אנדרואיד היא שברגע שאתם מתקינים אפליקציה, אתם נותנים לה לעשות מה שבא לה בתוך המכשיר שלכם. מספיק לקרוא את ההרשאות שאתם נותנים לכל אפליקציה לפני שאתם מתקינים אותה כדי לדעת על מה אני מדבר. מה התוצאה? אפליקציות זדוניות שנמצאות בשפע מחנות בחנות ה-Google Play, שיכולות לגנוב ממכם מידע אישי כל פעם שהם ירצו ובמקרים מסוימים לנעול לכם אותו, להתקין לכם רוגלות במכשיר ללא הרף מבלי שתדעו כאשר אין שבוע שעובר ואנחנו לא קוראים על ה-"אפליקציה הזדונית התורנית" שתופסת את מקומה באתרי הטכנולוגיה השונים. אני כותב כאן מאוד בכלליות, אך מי שיכנס לפרטי פרטים יודע שגם מדובר באפליקציות שמשתמשים בהם מידי יום ויום, שפייסבוק היא אחת מהם. וב-iOS? ברגע שאפליקציה מותקנת, היא נכנסת ל-Sandbox שלה ואתם שולטים במידע שעובר הלאה, אם בכלל, וזה עוד לפני שציינו את הבדיקה הקפדנית שכל אפליקציה עוברת לפני שהיא נכנסת ל-App Store. כל משתמש יכול לתת הרשאה לאפליקציה האם להשתמש במיקום, מצלמה, מיקרופון, תמונות, אנשי קשר, לוחות שנה ומשימות ע"י לחיצה על המתג הכיבוי/הדלקה המוכר. וב-iOS 8, עם מקלדות הצד שלישי, ברגע שתקלידו מידע שלטענת אפל "מאובטח וסודי", כגון ססמאות ופרטי כרטיס אשראי, המקלדת הרגילה של iOS תחזור במקום המקלדת שהתקנתם, כדי להבטיח שפרטיכם הסודיים לא יעברו הלאה וישמרו ב-iPhone לנצח. אז מבחינת מידע אישי, iOS היא מערכת ההפעלה הכי בטוחה בעולם.

אה, ושכחתי לציין גם את האהבה של גוגל לאיסוף המידע האישי שלכם בכל דרך אפשרית כדי למכור אותו למפרסמים, אבל זוהי כבר פסקה אחרת ונושא אחר שנטחן מכל עבר. מספיק לציין אותו בשורה, אין יותר מידי מה להרחיב עליו.

עדכוני מערכת: למרות שהנושא הנ"ל פחות תלוי בגוגל ויותר ביצרניות, אתייחס בעיקר אליהן. לאחרונה, גוגל הצהירה בגאווה רבה בכך שכמעט כל טלפון יכול להריץ את 4.4 ללא דופי, מה שאמור לתת ליצרניות אופציה לעדכן מכשירים יותר ישנים לגרסאות חדשות יותר. ובכן, כל המידע המשמח הזה לא מנע מסמסונג לשלוח לקבר את מכשיר הפריצה שלה, ה-Galaxy S3, והוא רק המקרה האחרון והטרי ביותר מבין רשימה גדולה, מבישה ולא נגמרת של מכשירים שהושקו וננטשו מהר מידי, ובמקרים הכי חמורים, לא זכו לעדכון, גם המזערי ביותר, כלל וכלל. אז אם נשפוט לפי הלך הרוחות, נצטרך להתחיל להכין את הפופקורן למופע התלונות כבר מעכשיו, שכן ה-Galaxy S4 הוא הבא בתור, וזאת מבלי להתייחס למכשירי דגל אחרים שננטשו או להתייחס ליצרניות אחרות שעושות עבודה יותר גרועה בנושא. וב-iOS? גם פה נקצר: רק לאחרונה, אחרי כמעט 4 שנים בשוק, האייפון 4 ירד ממדפי התמיכה הטכנית של אפל, שכן עדכון ה-iOS 7.1.1 היה עדכון התוכנה האחרון שהוא קיבל.

שורה תחתונה, שנת 2014 ללא ספק הולכת להיות שנת הקאמבק של אפל, שכן סוף כל סוף נפל להם האסימון לדרישות של השוק ושל המפתחים, ועשו דברים שלפני WWDC לא תיארנו לעצמינו שהם בכלל אפשריים. טוב שהדברים נעשו בדרך של אפל, המאוחרת אבל הבטוחה יותר מבחינת הפרטיות, ולא סתם לעשות דברים בפזיזות שאת המחיר שלהם ציינתי למעלה. ביחד עם האסימון השני שנפל להם, שיש צורך באייפון עם מסך גדול, שאותו נקבל באייפון 6, וביחד עם מעבד ה-A8 שיקח את ה-64 ביט עוד צעד קדימה, והפתיחות של מערכת ההפעלה iOS 8, אנחנו נראה פה מתכון מנצח והאייפון 6 יהיה האייפון שיזכרו כאייפון שעשה הכי הרבה השפעה על אפל, יותר מהאייפון 2G ברגע שהושק, יותר מהאייפון 4 ומה-5. הדברים מתבטאים כבר עכשיו בבורסה, שכן המניה חזרה לרף ה-640$-650$ למניה, משהו שלא היה כבר כמעט שנתיים. אז מי אמר שאי אפשר בלי סטיב ג'ובס?

תגובה אחת

  1. "iOS … יכולה לעבוד עם מפרטים טכניים נחותים בהרבה מהמתחרות שלה" – צר לי להגיד שאני מכיר מספיק אנשים שמקללים את הרגע בו שידרגו את האייפון 4S שלהם ל- iOS 7. המכשיר התחיל לקרוס על בסיס קבוע, והכל נהיה איטי יותר.

לא ניתן להגיב לפוסט זה.