אורן לוי, דל ישראל: "למרות האתגרים יש מקום לאופטימיות"

"אני אופטימי לגבי המצב של שוק מחשוב הקצה בישראל. אחת הסיבות היא שעם כל הצער, בכל אתגר חבויה  גם הזדמנות. כבר ברבעון הרביעי של 2023 חווינו עליה בביקושים במיוחד מצד הרשויות המקומיות והממשלה. שמנו לעצמנו למטרה להתגייס ולהביא מלאים משמעותיים כדי לתמוך בצורה מיטבית בצרכי המגזרים השונים במהירות. היכולת לאפשר לאנשים במצב מורכב זה, לשמור על רציפות בעבודה מכל מקום ורציפות בלמידה היא חשובה ביותר לשמירה על אורח החיים עד כמה שניתן ושיקום החברה והכלכלה", כך אמר השבוע אורן לוי, מנהל אזורי לתחום פתרונות מחשוב עסקי בדל טכנולוגיות (Dell) בראיון שהעניק לאתר 'החתול הטכני.

החרב המתהפכת בדמות הפסקת התמיכה ב-Windows 10, בשוק בו עדיין על כל מחשב עם Windows 11 יש בערך שלושה מחשבים עם הדור הקודם של מערכת ההפעלה, צריכה גם היא לעזור להתאוששות הגלובלית והמקומית כאחד במכירת מחשבים אישיים.

"השוק הגלובלי חווה אתגרים מעת לעת, כמו הקורונה, מלחמות, שינויים ביחסים בין מדינות, וכדומה. למרות זאת, אנחנו רוצים בתחזית ל-2024 צפי לצמיחה חיובית יותר גדולה בחציון הראשון של השנה, ועוד יותר ברבעון השלישי. בסופו של יום אנשים כמהים לחזור בהקדם הניתן  לשגרה"", אומר לוי.

"בכל אתגר חבויה גם הזדמנות", לוי

אתה שותף לתחזיות שמדברות על צמיחה יחסית גבוהה?
"אני באופן אישי חושב שהתחזיות הנוכחיות לחציון השני של 2024 קצת שאפתניות מדי. אני חושב שאם לא יהיו אירועים חריגים, מעבר למה שאנו חווים עכשיו, אני צופה שנחזור לסוג של נורמליזציה במהלך 2024, עם צמיחה הגיונית של 5% עד 7%".

גם בגלל ש-2023 הייתה מאתגרת?
"זה לא סוד שהשוק עבר שנה לא פשוטה, אבל אני צופה שנראה  התרוממות., שכן ארגונים רבים בחרו לצמצם השקעות ולהתייעל בשנת 2023. זאת גם לאחר שנים של פריחה  וגיוסים חסרי תקדים. עתה יש מקום לצמיחה ובנייה מחדש, ולכן תגיע התאוששות,יתחילו שוב פרויקטים, יתחילו שוב גיוסים בצורה אולי מתונה ומדויקת יותר.בסופו של דבר יש איזון בשוק ובחיים בכלל"

ה-SMB והארגונים מחכים

לאחרונה ישנה תחושה, בדומה למה שקרה בתקופת הקורונה, שלוקחים מהמדף כל מה שיש, וזה כנראה נכון, אבל הלקוחות העיקריים של תחום המחשבים הללו מאוד שונים הפעם. "שוק  ה-SMB נמצא בהתכווצות מסוימת, וגם לקוחות ארגוניים רבים אומרים בואו נמתין עד יעבור זעם. אולם, אם לפני מספר חודשים חברות ואנשי IT רבים חשבו כי זאת הזדמנות טובה לסחוב את המחשבים בארגון עוד שנה ועוד שנה, עתהעושים חשיבה מחדש. כמובן שבפן הציבורי, המצב שונה לגמרי"", מספר לוי.

עד כמה הלחץ של מיקרוסופט עם Windows 11 ישפיע?
"השוק עצמו הולך ל-Windows 11 בפול גז, ומיקרוסופט (Microsoft) אכן לוחצת. אבל יש תעשיות שלוקח להן הרבה זמן כדי לבצע טרנספורמציה כזו, למשל שירותי בריאות,, תעשיות בטחוניות ומפעלים.. לאלו לוקח זמן רב יותר מארגונים קטנים, אולם כולם מתייעלים, ובסוף התמיכה במוצר תסתיים באפריל 2025 ולא תהיה ברירה אלא לעדכן את המחשבים"

העולם כמרקחה לאחרונה סביב ההיבטים השונים של הבינה המלאכותית, ולוי מבקש להזכיר שדל כבר מזמן שם.

"דל, כחברה, מתמקדת בחדשנות על כל גווניה, גםבעולמות של חוויית המשתמש. אנחנו ממשיכים בפיתוח של מערכות תומכות חוויית משתמש כמו Dell Optimizer וגם Peripherals Manager  כתוכנות אשר ישרתו את הלקוח בלמידה על השימושים, והמיטוב של משאבים לטובת מה שעובדים איתו, למה שבאמת צריך", הוא מספר ומציין כי Dell Optimizer  מבוססת מתחילת דרכה, לפני מספר שנים, על בינה מלאכותית ולמידת מכונה.

"בנוסף, בעולמות הציוד ההיקפי אנחנו מתחזקים גם בחומרה וגם בתוכנה בשאיפה ובהבנה שחוויית לקוח מתחילה מהעכבר והכבל. Peripherals Manager באה לתת מענה לחיבור אוטומטי של אביזר של Dell,בקלות ונוחות מירבית, גם במקלדת בחיבורים אלחוטיים. כמובן היא מאפשרת  לעדכן את הקושחה בצורה פרואקטיבית במידת הצורך. גם את נושא שירות התיקונים אנחנו רוצים לקדם באמצעות  כלי בינה מלאכותית. אנחנו נונתים גם הרבה דגש על אבטחה וסיוע נגד רוגלות וכופרות, דבר שמאוד רואים לאחרונה", הוא מסכם.

צילומים: ניב קנטור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *