מי בכלל סומך על ההגנה

אחת הידיעות שפורסמה לאחרונה סיפרה על הדור השישי של Gorilla Glass, מסך/זכוכית ההגנה הידועה של קורנינג (Corning). כמו בכל פעם היא יותר חזקה מהקודמת, לפחות לפי החברה, ובכל פעם היא מוכיחה שוב ושוב עד כמה היא חשובה וחיונית. כדי להוכיח זאת יש כמובן גם כמה וכמה פרטים על כמות הנפילות הממוצעת שלפי קורנינג היא למעשה לא כל כך גדולה. ובאמת, זה הרי חשוב, כי מי יקנה כיום מכשיר יקר, בואו נאמר 2,200 שקל צפונה לשם קביעת קו ולא יותר מכך, שאינו מצויד בזכוכית הגנה שהיא גורילה או של כל חברה אחרת?

בנוסף, לא מעט חברות ברמת המחירים הזו ולמעלה מכך משקיעות הרבה מאוד בעיצוב המכשירים שלהן, לפחות בחלקם, וכשזה קורה הן ממש לא מפסיקות לדבר על זה. ומה עם המהדורות המיוחדות של המכשירים? כמו למשל מהדורת סרט הנוקמים החדש של ה-OnePlus 6 עם הצבעים המאוד מיוחדים ועם הלוגו של הסרט מאחור, או לדוגמה ה-Mi Mix 2S עם הגב הקרמי המבהיק ועם הלוגו המיוחד של שאומי (Xiaomi) מאחור.

ובכל זאת, מה הדבר הראשון שכמעט רוכשי הטלפונים עושים, וביוחד אלו שרוכשים מכשירים יקרים שעמוסי הגנות? קונים מגן זכוכית, אם הוא לא בקופסה, קונים מגן אחורי, אם הוא לא מגיע בקופסה, והמוכרים הרי כמעט ולא מאפשרים לצאת מהחנות בלי זה וגם מסבירים מדוע אסור לוותר על ההגנות הללו שמכניסות הרבה מאוד כסף למוכרים עצמם, וגם להמון יצרניות קטנות שמתפרנסות נהדר.

אפילו וואן פלוס (OnePlus) בעצמה מצרפת לקופסה של מהדורת הנוקמים כיסוי אחורי מעוצב כדי להגן על המכשיר, ובגרסה מגן פשוטה יותר נמצא גם באריזה של ה-Mi Mix 2S המוזכר לעיל, וגם באריזות של מכשירים הרבה יותר פשוטים מוצאים כיום כחלק מהחבילה מגן סיליקון פשוט שמגן בהחלט מפני נפילות ולעתים קרובות גם זכוכית הגנה ברמה כזו או אחרת, וזאת כדי למנוע את הצורך ברכישה הראשונית הנוספת הזו בחנות.

אז באמת קורה פה?

אז בשביל מה כל זה? הרי רובנו, ואני בטוח שיש בודדים שבכל זאת חורגים מההכללה הזו, לא סומכים על מה שהמכשיר מציע בתור הגנות ומכסים אותו מכל הכיוונים ומהר ככל האפשר. אז מה אם יש Gorilla Glass, ובמכשירים יקרים אפילו כבר משני הצדדים? אז מה אם לפי הבדיקות שלה, לכאורה, היא מחזיקה מעמד בלי פגיעה פי שלוש נפילות מממוצע נפילות המכשירים, וגם אם זה קורה בגובה רב יותר מהממוצע השני שקורנינג מזכירה? מי יסתפק בכך ולא ידביק מהר עוד זכוכית אחת ליתר בטחון?

ואז מה אם החברה השקיעה בצבעים מיוחדים, בחומרים מיוחדים אם לא מצליחים בכלל לראות אותם דרך הסיליקון העבה בצבע שחור שמסתיר את הגב? ואז מה אם החברה ניסתה לעצב מכשיר דקיק וצר ככל האפשר שיראה עדין וירגיש טוב ביד אם אותו סיליקון מקנה לו מראה אחר לגמרי שמקשה מאוד בכלל להבחין בקווים המקוריים של הטלפון? מישהו יוותר על זה הסיליקון המכוער הזה?

רק לי יש הרגשה שמקוננת כבר הרבה מאוד זמן שזה מאוד לא סביר מה שקורה פה? אם באמת אסור לסמוך על זכוכית ההגנה שמגיעה עם המכשיר, ואם אף אחד לא ממש מתעניין באמת מה העיצוב של המכשיר כי גם כך הוא מיד מסתיר אותו, אז למה החברות משקיעות באלמנטים הללו וגובות מאיתנו הלקוחות הסופיים יותר כסף?

עכשיו כשגם אתם חושבים על זה, יש פה משהו באמת מוזר, ואני לא מנסה לרגע לפתח כאן תיאוריה קונספרטיבית כזו או אחרת.

גם אני במכשיר הנוכחי שלה נכנעתי למגמה, לראשונה בחיי. יש לו זכוכית הגנה מודבקת מקדימה, יש לו כיסוי סיליקון לא מתוחכם מדי אבל עם הדפס יפה שבכלל גורם לי לשכוח מה הצבע של הגב.

וכנראה שאלו שלא סומכים גם צודקים. אולי לא בפעם החמישית שהוא ייכנע לכוח המשיכה ויעוף מהאוויר לרצפה, אבל כנראה בפעם העשירית אם לא תהיה הגנה על המכשיר יקרה לו משהו ולא משנה עד כמה חזקה הגורילה הפנימית שלו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *